ANASAYFA MUTFAK OKULU RENKLİ TART

RENKLİ TART

Renkli Tart

Gerekli malzeme
2 haşlanmış ve dilimlenmiş mantar
1 dilim somon füme
2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
2 parça haşlanmış brokoli
2 dilim biber, kiraz domates
4-5 haşlanmış karides
Peynirli harç için
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
150 gr krem peynir
200 ml krema
Hamuru için
125 gr margarin (oda ısısında yumuşatılmış)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un


 
Margarin, yoğurt ve tuzu bir kapta karıştırın. Un ile kabartma tozunu ekleyin ve yoğurun. Dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt serin. Kaşar peynirini rendeleyin ve kremanın yarısı ile karıştırın. Kremanın kalanını ayrı bir kasede krem peynir ile karıştırın. Hamurdan biraz ayırıp kalanını merdane ile dikdörtgen şeklinde açın ve fırın kabının içerisine yerleştirin.


 
Hamurun kalanından parçalar kopartıp rulo şeklinde şeritler hazırlayın. Bunları kenarlara ve üzerine kareler oluşturacak şekilde üzerine yerleştirin.


  
180 dereceye ayarlanmış fırında hafifçe pişirin. Kremalı peynirleri boşluklara doldurun. Deniz ürünleri ve sebzeleri peynirli harcın üzerine dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika daha pişirin. Servis yapın.




Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.