ANASAYFA MUTFAK OKULU BADEM EZMESİ

BADEM EZMESİ

Badem ezmesi

Gerekli malzeme
3 su bardağı toz badem
1.5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı su
Yarım çay kaşığı limon suyu

   

Çelik ya da emaye bir sos tenceresinde toz şeker ve suyu kaynatın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ilave edin. Ocaktan alıp üzerine birkaç damla su serptikten sonra tahta kaşıkla sürekli çırparak beyazlatın.



 

Beyazlatılmış şerbetin üzerine toz bademleri ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlenmeye bırakın.


 

Hazırladığınız karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle silindir şekli verin. Mutfak tezgahına alıp, bıçakla 3’er cm genişliğinde kesin. Servis tabağına alıp üzerini kapatın. Dilediğiniz zaman servis yapın.


Bu metodla Antep fıstığı, ceviz, fındık ezmeleri de hazırlayabilirsiniz. Çiğ yumurtadan rahatsız olmayanlar, 1 kg badem tozunu, yarım kilo pudra şeker ve 4 yumurta beyazı ile harmanlayarak da badem ezmesi yapabilirler.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.