Zeytinleri iri doğrayarak böreğe daha belirgin bir tat kazandırabilirsin. Hamuru açarken fazla un kullanmamak böreğin yumuşak kalmasını sağlar. Pişirme öncesi katlara yağ sürmek, çıtır ve nefis bir doku elde etmene yardımcı olur.
Siyah veya yeşil zeytinleri çekirdeklerinden arındırıp iri iri doğramak böreğe hem lezzet hem de kıvam katar.
Börek hamurunu açarken un fazla kullanmamaya özen göster; hamur kuru olursa çıtır değil, sert olur.
İç harcı hazırlarken zeytin ve beyaz peyniri orantılı koymak, hem tuzluluk hem de lezzet açısından ideal olur.
Böreğin katlarına tereyağı veya sıvı yağ sürmek, pişerken böreğin hem yumuşak hem de alt üstü çıtır olmasını sağlar.
Şunlara da göz atın:
Peynirli Börek Yapmanın 6 Püf Noktası
Kıymalı Kol Böreği Yaparken Bu 3 Tüyoya Dikkat