Mutfakta uzun süre harcamadan kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalar sofralarınıza sıcak ve lezzetli bir dokunuş katacak. Bu tarifler sayesinde hem zaman kazanabilir hem de sevdiklerinize besleyici ve doyurucu çorbalar sunabilirsiniz. Kolay uygulanabilir adımlarıyla, yoğun günlerde bile mutfakta rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. İşte zamandan tasarruf ettiren 10 dakikada hazır 10 çorba...
Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış kırmızı mercimek, 2 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı salça, tuz, karabiber.
Yapılışı: Tereyağında salçayı kavurun, haşlanmış mercimeği ve suyu ekleyip 5 dakika kaynatın. Blenderdan geçirip baharatlayın.
Hazır Olma Süresi: 8 dakika.
Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı tereyağı, nane.
Yapılışı: Yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın. Suyu ekleyip karıştırarak pişirin. Kıvam alınca naneli tereyağını üzerine gezdirin.
Hazır Olma Süresi: 10 dakika.
Malzemeler: 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz.
Yapılışı: Tereyağında unu kavurun, salçayı ekleyip karıştırın. Suyu azar azar dökün, karıştırarak koyulaştırın.
Hazır Olma Süresi: 9 dakika.
Malzemeler: 2 yemek kaşığı toz tarhana, 2 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı tereyağı, nane.
Yapılışı: Tarhanayı suyla karıştırıp kaynatın. Tereyağında naneyi yakıp üzerine gezdirin.
Hazır Olma Süresi: 10 dakika.
Malzemeler: 1 su bardağı dondurulmuş sebze karışımı, 2 su bardağı sebze suyu, 1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı un, tuz, karabiber.
Yapılışı: Un ve tereyağını kavurun sebzeleri tencereye alın, suyu ekleyin. Karıştırarak 7-8 dakika kaynatın.
Hazır Olma Süresi: 9 dakika.
Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış tavuk didiği, 2 su bardağı tavuk suyu, 1 tatlı kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, limon.
Yapılışı: Unu tereyağında kavurun, tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Tavuk parçalarını katın. Serviste limon ekleyin.
Hazır Olma Süresi: 10 dakika.
Malzemeler: 1 büyük havuç (rendelenmiş), 1 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber.
Yapılışı: Tereyağında havucu kavurun, unu ekleyip karıştırın. Suyu ilave edip kaynatın ve blenderdan geçirin.
Hazır Olma Süresi: 9 dakika.
Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı soğuk su, 2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç, tuz, nane.
Yapılışı: Yoğurtla suyu karıştırın, pirinci ekleyin. Baharatlarla tatlandırıp soğuk servis edin.
Hazır Olma Süresi: 6 dakika.
Malzemeler: 2 yemek kaşığı tel şehriye, 2 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz, karabiber
Yapılışı: Tereyağını küçük bir tencerede eritin ve tel şehriyeyi hafifçe kavurun. Salçayı ekleyin ve 1 dakika kadar kavurarak yağ ile karışmasını sağlayın. Sıcak suyu tencereye ilave edin ve karıştırın. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar 6-7 dakika kaynatın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Hazır Olma Süresi: 8 dakika.
Malzemeler: 1 su bardağı konserve mısır, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber.
Yapılışı: Unu tereyağında kavurun, suyu ekleyin. Mısırı ve baharatları katıp 5-6 dakika kaynatın.
Hazır Olma Süresi: 8 dakika.
Şunlara da göz atın:
Acelesi Olanlara 10 Dakikada Hazır 10 Tuzlu Lezzet
10 Dakikada Hazırlanabilecek En Pratik 10 Poğaça Tarifi
10 Dakikadan Kısa Sürede Hazırlanabilecek Kahvaltılık 5 Hamur İşi Tarifi