Kurban Bayramı’nın bereketi, yaz mevsiminin taptaze sebzeleri ve hafiflik arayan sofralarıyla buluşuyor. Bu özel günlerde, hem klasik et yemeklerine yer vermek hem de sıcak havalara uygun, ferahlatıcı yan lezzetlerle menüyü dengelemek önemli. Izgaralardan soğuk mezelere, fırın yemeklerinden serinletici salatalara kadar 15 nefis tarif sayesinde Kurban Bayramı sofraları renklenecek. İşte Kurban Bayramı için 15 özel tarif.
Malzemeler:
Yapılışı: Pirzolaları zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarla marine edip ızgarada 5-6 dakika pişirin. Yanında közlenmiş sebzeyle servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Kuzu budu sebzelerle fırın tepsisine yerleştirin. Baharatlayıp 180°C fırında 2-2,5 saat pişirin.
Sodalı Et Kavurma tarifi için tıklayınız
Malzemeler:
Yapılışı: Eti ve soğanı soteleyin. Domates ve şeftaliyi ekleyin. Baharatlayıp güveçte kısık ateşte 1 saat pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı: Soğanı kavurun, doğranmış fasulye ve domatesleri ekleyin. Tuz, şeker ekleyip kısık ateşte pişirin. Soğuk servis edilir.
Fırında Kuru Patlıcan Dolması tarifi için tıklayınız
Malzemeler:
Yapılışı: Kıymayı baharatlarla yoğurun. Dilimlenmiş patlıcanlarla sırayla şişe dizin. Fırında ya da ızgarada pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı: Semizotunu ayıklayıp yoğurt, sarımsak ve tuzla karıştırın. Soğuk servis edin.
Beğendili Köfte (Videolu) tarifi için tıklayınız
Malzemeler:
Yapılışı: Soğanı kavurun, domatesi ekleyin. Bulguru katıp suyla pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı: İç harcı hazırlayıp kabaklara doldurun. Tencereye dizip sos ekleyerek pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı: İç harcı hazırlayıp biberleri doldurun. Fırında sosla birlikte pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı: Patlıcanları közleyip doğrayın. Yoğurt, sarımsak ve tuzla karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Malzemeler:
Yapılışı: Eti kavurun, tereyağını ve baharatları ekleyin. Kendi suyuyla pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı: Şehriyeyi kavurun, yıkanmış pirinci ekleyin. Suyunu verip pilav gibi pişirin.
Malzemeler:
Yapılışı: Yoğurdu sulandırın, buğday ve baharatları ekleyin. Soğuk servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Hamuru karıştırın, kaşıkla kızgın yağa dökün. Altın rengi alınca çıkarın.
Malzemeler:
Yapılışı: Sebzeleri küp doğrayıp fırında 180°C'de zeytinyağıyla kızartın. Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Üzerine pul biber ve nane serpip servis edin.