Yaz mevsimi, taze ve renkli meyvelerin en bol ve lezzetli olduğu dönemdir. Sıcak havalarda hem serinleten hem de sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, yaz meyveleriyle hazırlanan pratik atıştırmalıklar tam size göre! Hem doğal tatlarıyla enerji veren hem de kolayca hazırlanan bu tarifler, anlık tatlı krizlerinizi giderirken sofralarınıza ferah bir dokunuş katacak. İşte yaz meyveleri ile hazırlanan 5 pratik atıştırmalık...
Malzemeler: Karpuz, beyaz peynir (feta), taze nane, kürdan
Yapılışı: Küp doğranmış karpuzların üzerine minik beyaz peynir dilimleri ve nane yaprakları yerleştirin, kürdanla sabitleyin.
Malzemeler: Yoğurt, bal, dilimlenmiş şeftali
Yapılışı: Bir bardağa yoğurt, bal ve şeftali kat kat dizilir. Soğuk servis edilir.
Malzemeler: Siyah ve yeşil üzüm
Yapılışı: Üzümleri yıkayıp saplarından ayırın, buzdolabı poşetinde dondurun ve servis edin.
Malzemeler: Yoğurt, çilek, bal, granola
Yapılışı: Yoğurdu bal ile tatlandırın. Kat kat olacak şekilde yoğurt, dilimlenmiş çilek ve granolayı bardakta sırayla dizin ve servis edin.
Malzemeler: Avokado, erik, lime, tuz, karabiber, ekşi maya ekmek
Yapılışı: Avokadoyu ezin, lime suyu, tuz ve biber ekleyin. Kızarmış ekmek üzerine sürün, üzerine dilimlenmiş erik yerleştirin ve servis edin.