Yayla Çorbası Kesilirse Nasıl Düzeltilir?

16 Aralık 2025, 13:31 tarihinde güncellendi.
Yayla çorbası kesildiğinde ilk olarak ocaktan alınarak sıcaklığı düşürülmelidir. Ilık su veya et suyu azar azar eklenip sürekli karıştırılarak yoğurtlu yapı dengelenebilir. Ayrı bir kapta hazırlanan ılık bir yoğurt terbiyesi çorbaya alıştırılarak eklenirse kıvam toparlanabilir. Gerekirse blender ile kısa süreli karıştırma yapılarak çorbanın dokusu yeniden birleştirilebilir.
Yayla Çorbası Kesilirse Nasıl Düzeltilir?

Yayla çorbası kesildiğinde panik yapılmadan kısık ateşe alınması sağlanmalıdır. Ilık sıvı ilavesi yapılarak çorbanın ısı dengesi yavaşça düzenlenebilir. Pürüzsüz bir terbiye hazırlanıp çorbaya alıştırılarak eklenmesiyle yapı toparlanabilir. Kaynama engellenerek sürekli karıştırma yapılması çorbanın yeniden kıvam kazanmasına yardımcı olur.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo