Yayla çorbası hazırlanırken ilk olarak pirinçlerin suda haşlanması sağlanır. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısı karıştırılarak terbiye elde edilir. Terbiye, çorbanın suyuyla ısı dengesi kurulup tencereye eklenir ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Son aşamada naneli tereyağı hazırlanarak çorbanın üzerine gezdirilir.
Yoğurt, yumurta sarısı ve un bir kapta pürüzsüz olana kadar karıştırılır. Karışımın kesilmemesi için içine az miktarda soğuk su eklenir. Terbiye, tamamen homojen hale gelene kadar çırpılır. Hazırlanan karışım kenarda bekletilir.
Tencereye su alınarak kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içine yıkanmış pirinçler eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir. Pişirme sırasında karıştırma işlemi yapılır.
Kaynayan çorbadan bir kepçe alınarak terbiyeye yavaşça ilave edilir. Terbiye ılıtılarak sıcaklık dengesi sağlanır. Hazırlanan terbiye tencereye azar azar eklenir. Çorba sürekli karıştırılarak kaynatılır.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilir. Üzerine kuru nane eklenerek kısa süre kızdırılır. Hazırlanan sos çorbaya ilave edilir. Yayla çorbası sıcak şekilde servis edilir.
Şunlara da göz atın:
Yayla Çorbası Yapmak İçin Pratik 5 Tüyo