Yayla Çorbasının Kesilmemesi İçin Ne Yapılır?

16 Aralık 2025, 13:15 tarihinde güncellendi.
Yayla çorbasının kesilmemesi için terbiye ile çorba arasındaki ısı dengesinin sağlanması gerekir. Bu nedenle terbiye ılık hale getirilmeli ve çorbaya yavaş yavaş alıştırılmalıdır. Kaynar çorbaya doğrudan yoğurt eklenmemeli, ekleme sırasında sürekli karıştırma işlemi yapılmalıdır. Ayrıca tam yağlı ve taze yoğurt kullanılarak kesilme riski azaltılır.
Yayla Çorbasının Kesilmemesi İçin Ne Yapılır?

Yayla çorbasının pürüzsüz kalması için terbiye ile sıcaklık farkı oluşturulmamalıdır. Bu amaçla terbiyeye çorbadan azar azar su eklenerek ısı eşitlenmelidir. Terbiye ilavesi sırasında çorbanın harlı ateşte kaynatılmamasına dikkat edilmelidir. Uygun yoğurt seçimi ve kontrollü karıştırma sayesinde kesilme sorunu önlenir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo