Urfa Usulü Lahmacun Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Urfa usulü lahmacun, klasik Gaziantep lahmacunundan farklı bir tada sahiptir. Urfa usulü lahmacun da isot ve pul biber kullanımı minimum düzeydedir, bu yüzden acısızdır. Soğan ön planda kullanılır ve sarımsak eklenmez. Ayrıca Urfa usulü lahmacunda sebzeler daha fazla kullanılır ve kıyma tadı bastırılır. Hafif ve kuru yapımında daha yumuşak bir lezzete sahiptir.
Urfa Usulü Lahmacun Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

Urfa usulü lahmacun, Güneydoğu Anadolu mutfağının en zarif ve dengeli lezzetlerinden biridir. Şanlıurfa, lahmacunu acısız, sebze ağırlıklı ve hafif yapısıyla farklı bir boyuta taşır.
Gaziantep’in bol baharatlı, sarımsaklı ve acılı lahmacununa göre Urfa lahmacunu daha “nazik”tir. Etin lezzetini ön plana çıkarır, baharatın gölgesine saklamaz. Hamuru ince açılır ama çıtır değil, hafif yumuşaktır. Üzeri bol yeşil ve kırmızı biber, domates, soğan karışımıyla kaplanır. 

''Lahmacun harcına ne koyulur, lahmacun hamuru mayalı mı olur mayasız mı ve lahmacunun çıtır olması için yapılması gerekenler'' başlıklı haberlere de göz atın.

Urfa Usulü Lahmacunun Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo