Lahmacun Harcına Ne Koyulur?

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Lahmacun, kıyma, soğan, domates ve baharatlarla hazırlanan bir hamur işi yemeğidir. Gaziantep mutfağıyla özdeşleşen lahmacunun yapımında sarımsak, maydanoz, salça ve yağ da kullanılır. İsteğe göre lahmacun harcına zeytinyağı veya kuyruk yağı eklenerek lezzeti artırılabilir.
Lahmacun Harcına Ne Koyulur?

Lahmacun, Türk mutfağının en sevilen ve yaygın yiyeceklerinden biridir. İnce, çıtır bir hamur üzerine kıymalı, baharatlı ve sebzeli bir karışımın yayılmasıyla hazırlanır. Halk arasında “Türk pizzası” olarak da anılsa da aslında kendine özgü bir geçmişi ve pişirme tekniği vardır.

''Lahmacun için 1 kg kıymaya ne kadar malzeme gider, 1 kilo etten ne kadar lahmacun çıkar ve lahmacun içi baharatlar nelerdir?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Lahmacun Harcına Ne Koyulur?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo