Turşu Hangi Sirkeyle Yapılır: 4 Sirke Önerisi

28 Kasım 2025, 13:16 tarihinde güncellendi.
Turşu yapımında kullanılacak sirke çeşidi, hem turşunun tadını hem de dayanıklılığını belirler. Doğru sirkeyi seçmek, turşunun lezzetini ve kıvamını büyük ölçüde etkiler. Gelin, turşu yapımında kullanabileceğiniz sirkelere birlikte göz atalım.
Turşu Hangi Sirkeyle Yapılır: 4 Sirke Önerisi

Turşu, sebze ve meyvelerin tuzlu su (salamura) ya da sirke içinde, belli bir süre bekletilerek fermente edilmesiyle elde edilen, uzun süre dayanabilen bir yiyecek türüdür. Türk mutfağında çok köklü bir yere sahiptir ve özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezidir. Sebze veya meyve (salatalık, lahana, biber, patlıcan, fasulye, havuç, erik vb.), su, tuz, sirke, sarımsak ve isteğe göre baharatlar kullanılarak hazırlanır. 

Turşunun kıtır kıtır olması için ne yapılır, turşu suyu neden bulanır ve kışlık turşu tariflerine göz atın.

Turşu Yapımında Hangi Sirke Kullanılır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo