Top Biber Turşusu Yapmak İçin 3 Tüyo

28 Kasım 2025, 13:55 tarihinde güncellendi.
Top biber turşusunun çıtır kalması için biberlerin saplarını koparmadan birkaç yerinden delmek önemlidir. Salamurada mutlaka kaya tuzu ve limon tuzu kullanmak hem lezzeti dengeler hem de bozulmayı önler. Turşuyu serin ve karanlık yerde bekletip açtıktan sonra buzdolabında saklamak uzun ömürlü olmasını sağlar.
Top Biber Turşusu Yapmak İçin 3 Tüyo

Top biber turşusu yaparken biberleri delip salamuraya daha iyi işlemesini sağlamak çıtırlığını korur. Doğru tuz oranı ve nohut ya da limon tuzu eklemek hem lezzeti hem de dayanıklılığı artırır. Kavanozları serin ve karanlıkta bekletmek, turşunun olgunlaşmasını ve uzun süre taze kalmasını sağlar.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo