Tavada 5 dakikada waffle yapmak için hamurun kıvamı çok önemli; ne çok yoğun ne de çok akışkan olmalı, kaşıkla akışkan ama toparlanan bir kıvam idealdir. Tavanın yapışmaz ve orta ateşte ısıtılmış olması gerekir, üzerine hafifçe tereyağı veya sıvı yağ sürmek hamurun yapışmasını önler ve altının eşit pişmesini sağlar. Hamuru döktükten sonra kapağı kapatmak pişmenin her tarafına eşit dağılmasını sağlar ve yaklaşık 3-5 dakika içinde altın rengi oluştuğunda çevirmeye hazır olur. Pişen waffle’ı spatula ile dikkatlice çıkarıp hemen servis etmek lezzetini artırır, üzerine meyve, çikolata veya bal ekleyerek sıcak ve çıtır dokusunu koruyabilirsiniz.
Waffle hamurunun ne çok yoğun ne de çok akışkan olması gerekir. Yoğurt veya süt ile kıvamını ayarlayabilirsiniz. Çok yoğun olursa tavada eşit pişmez, çok akışkan olursa da dağılır. Kıvamı bir kaşıkla akışkan ama toparlanan şekilde olmalı.
Tavanın yapışmaz olmasına dikkat edin. Hafifçe tereyağı veya sıvı yağ sürün, böylece hamur yapışmaz ve altı güzel kızarır. Orta ateşte ısıtmak en ideali. Çok yüksek ateş hamurun dışını yakarken içini çiğ bırakabilir.
Hamuru tavaya döktükten sonra kapağı kapatın. Bu, waffle’ın hem üstünün hem altının eşit pişmesini sağlar. Yaklaşık 3-5 dakika yeterli olur. Hamurun altı altın rengi olunca çevirmeye hazırdır.
Pişen waffle’ı spatula ile dikkatlice çıkarın. Hemen servis etmek lezzetini artırır. İsterseniz üzerine meyve, çikolata veya bal ekleyebilirsiniz. Sıcakken çıtır, soğuyunca ise biraz yumuşak bir dokuya dönüşür.
Şunlara da göz atın:
Tost Makinesinde Waffle Yapmak İçin 8 Tüyo