TasteAtlas tarafından yayımlanan "Dünyanın En İyi 100 Yemek Bölgesi" listesi, uluslararası mutfak sahnesindeki dikkat çekici başarıları ortaya koydu. Bu kapsamlı sıralamada İtalya ve Yunanistan bölgelerinin zirveyi paylaştığını gösteriyor. Listede, Türkiye'den Marmara, Ege ve Karadeniz bölgeleri dahil olmak üzere, Asya ve Amerika kıtalarından da çeşitli mutfaklar yer alarak dünya üzerindeki lezzet çeşitliliğini gözler önüne seriyor.
Listenin üst sıralarında, en fazla bölgeyle temsil edilen ülkelerden olan İtalya ve Yunanistan'ın lezzet durakları yer aldı. İlk 10 sıranın dağılımı şu şekildedir:
Yunanistan, listede üst sıralarda yer alan bir diğer ülke oldu. Girit (Crete, 4.42 puan), Makedonya (4.41 puan), Kiklad Adaları (Cyclades, 4.41 puan), Mora Yarımadası (Peloponnese, 4.40 puan) ve Kuzey Ege (North Aegean, 4.38 puan) ilk 10'da yer alan Yunanistan bölgeleri oldu.
Türkiye'den Marmara, Ege ve Karadeniz bölgeleri de listede yer buldu:
Avrupa dışından listeye giren ve üst sıralarda yer alan bazı bölgeler şunlardır:
Listedeki bölgeler, aynı zamanda "Mutlaka Denenmesi Gerekenler" (Must Try) başlığı altında en yüksek puana sahip beş gıdaları ve "En İyi Gurme Üreticiler" ile "İkonik Geleneksel Restoranlar" listeleriyle de belirtilmiştir. Bu listeler, her bölgenin gıda kültürü hakkında detaylı bilgi sağlamaktadır.
Şunlara da göz atın:
Taste Atlas'a Göre Dünyanın En İyi 100 Yemeği Belli Oldu: Türkiye'den 10 Tarif Var!
TasteAtlas Dünya Yemek Ödüllerinde Türkiye, Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri Arasında!
TasteAtlas Listesinde Türk Mutfağı 7. Sırada
Taste Atlas'a Göre Dünyanın En Efsanevi 100 Restoranı: Listede Türkiye'den 8 Restoran Var
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tavuk Yemeklerini Açıkladı: İlk Sırada Türkiye Var!