Taste Atlas, zaman zaman dünya mutfaklarının özgün tariflerini değerlendiren listeler hazırlıyor. Bu kez dürüm kültürünü mercek altına alan site, Asya’dan Amerika’ya uzanan geniş bir yelpazede, en beğenilen dürüm çeşitlerini sıraladı. Listenin zirvesinde Yunanistan’ın meşhur Gyros’u yer alırken, ikinci sırada Güney Kore mutfağından Sangchu Ssam bulunuyor. Türkiye’den ise üçüncü sıradaki yeriyle tantuni yer alıyor.
Taste Atlas’ın hazırladığı bu liste, Meksika ve Amerika mutfaklarının ağırlıkta olduğu bir sıralama sunsa da, Türk mutfağının temsilcisi Tantuni’nin dünya çapında ilk üçte yer alması ile öne çıktı. Baharatlı dana veya tavuk etinin ince lavaş arasında servis edildiği Tantuni, hem lezzetiyle hem de pratik sunumuyla dünya damaklarında iz bırakmaya devam ediyor.