Tarlabaşı'nda Fine Dining Restoran Sini Ethnic

Sizi Tarlabaşı’nda en fazla 10 kişiyi birlikte ağırlayan, dünyanın farklı yerlerindeki ürünleri yerel lezzetlerimizle birleştirerek leziz yemekler sunan, hatta kapısında düzenledikleri etkinlikler için bir sushi el arabası bulunduran çok farklı ve çok lezzetli bir yerle tanıştıralım. Burası Sini Ethnic Omasake… Uzakdoğu yemekleri konusunda uzman ve “Karanlıktaki ışık olmak istiyorum” diyen bir şefin restoranı…
Tarlabaşı'nda Fine Dining Restoran Sini Ethnic
23 Mayıs 2025, 13:54

Sini Ethnic, 4 yıl içerisinde birçok ünlü ismin gidip deneyimlediği bir mekan olmayı başarmış. Restoranda masa bulmak gerçekten çok zor. Sizler için Şef Burcu Önal ile buluştuk ve hem dijital kanallarımız için bir çekim yaptık hem de sizlere özel çok lezzetli tarifler aldık. Hazırsanız mutfağa geçelim ve bu özel lezzetleri evde deneyelim.

Kare (Curry) Fasulye

  1. Kare (Curry) Fasulye  

4 Kişilik

  1. 250 gr kuzu kaburga et
  2. 500 gr kuru fasulye
  3. 1 adet kuru soğan
  4. 20 gr domates salçası
  5. 20 gr köri karışımı
  6. 5 adet sarımsak
  7. 15 gr taze zencefil püresi
  8. 20 gr elma püresi
  9. 5 gr toz biber
  10. 5 gr biber salçası
  11. 90 gr tereyağı
  12. 500 ml çorbalık kuzu et suyu
  13. Tuz

Yapılışı:
Fasulyeler bir gece önceden yıkanır. Bir tencere içerisinde, üzerini geçecek kadar suda bekletilir. Bir sonraki gün ıslatılmış fasulyeler aynı su içerisinde 30 dakika kadar haşlanır. Ayrı bir tencerede kuzu kaburga, tereyağında suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. İnce doğranmış soğan, kavrulmuş ete ilave edilir, soğanlar pembeleşene kadar et ile kavrulur. İki çeşit salça ilave edilir ve ardından fasulye hariç tüm malzemeler eklenip kavrulur. Sonra iyice karıştırılır ve suyu süzülen haşlanmış fasulyeler eklenir. Üzerine 500 ml kaynar su ilave edilir. Fasulye ve etler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır. Buharda pişirilmiş yasemin pilavı ile servis edilmesi tavsiye edilir.

Kelle Paça Çorba Mantısı

  1. Kelle Paça Çorba Mantısı

4 Kişilik

  1. 1 adet kuzu kelle
  2. 2 adet ayak paça
  3. 200 gr yağlı dana kıyma
  4. 15 gr sarımsak püresi
  5. 10 gr zencefil püresi
  6. 5 ml susam yağı
  7. 5 gr demirhindi özü

Hamuru için:

  1. 400 gr un
  2. 250 ml sıcak su
  3. Pul biber
  4. Toz kırmızı biber

Sirkeli Sarımsak için Malzemeler:

  1. 4-5 diş sarımsak
  2. 50 ml üzüm sirkesi
  3. 20 ml soya sosu
  4. Acı biber yağı
  5. 1 adet limonun suyu

Yapılışı:
Kelle ve paça bir gece önceden tuzlu suya basılır. Soğukta muhafaza edilir. Paça ve kelle bir tencereye, üzerini hafif su geçecek şekilde doldurulup kaynamaya bırakılır. Sürekli kontrol edilip su eklenerek etin yumuşacık bir kıvam alması sağlanır. Ardından kıyma derin bir kabın içine alınır, Baharatlar ve demirhindi özü eklenerek yoğurulur. Bu karışıma soğutulup didiklenen kelle ve paça eklenir. Ardından tüm kalan iç malzeme de eklenip yoğurmaya devam edilir. Daha sonra kaynatılıp soğutulan kelle paça suyu 50 ml kadar azar azar ilave edilir. Kalan suyu buzdolabına alıp soğutun, kolejen yapıya geldiğinde 70 gr doğrayıp hazırladığımız iç harcın içine ilave edin. Hamurun malzemelerini bir kaseye alıp orta sert bir hamur elde edin. Ardından hamurdan su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar koparın. Bu parçaların içine iç harçtan koyup birbirinin üzerine gelecek şekilde daire çizip kapatın. Buharda pişirme tencereniz yoksa tencerenin üzerine süzgeç koyarak mantıların altını yağlayıp ya da yağlı kağıt üzerine dizip hamur yumuşak bir dokuya gelene  kadar tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirin. Hazırladığınız mantıları sirkeli sos ile yemenizi tavsiye ederiz.

Armutlu, Kan Portakallı Tatlı Ekşi Levrek

  1. Armutlu, Kan Portakallı Tatlı Ekşi Levrek

1 Kişilik

  1. 1 bütün levrek (Kafası kesilip kelebek şeklinde açılmış. Dekorda kullanmak için balık kafasını atmayın.)
  2. Kızartma için bitkisel yağ
  3. 1 su bardağı mısır unu (mısır nişastası)
  4. Deniz tuzu
  5. İnce dilimlenmiş yeşil soğan

Sosu için:

  1. 25 ml (bir yemek kaşığı) bitkisel yağ
  2. 1 adet doğranmış taze armut
  3. 1 adet kan portakalı suyu
  4. 50 gr esmer şeker
  5. 10 ml pirinç sirkesi
  6. 25 gr domates ketçabı
  7. 10 gr salça
  8. 10 ml soya sosu
  9. Taze sarımsaklı zencefil püresi
  10. 2 çay kaşığı mısır nişastası (2 yemek kaşığı su ile karıştırılmış)

Üzeri için:

  1. Soğan şeritler
  2. Lime yanağı

Yapılışı:
Büyük bir tencereyi yaklaşık 1/3 kapasiteye kadar bitkisel yağla doldurun. Yüksek ateşte ısıtın. Yağ 165 dereceye geldiğinde, balığı mısır nişastası ve una batırdıktan sonra yağda, ara sıra çevirerek, kızarana ve çıtır çıtır olana kadar 10-15 dakika pişirin. Balık pişerken, tatlı ve ekşi sosu hazırlayın. Büyük bir tavada, yüksek ateşte bir yemek kaşığı bitkisel yağı ısıtın. Armudu ekleyin ve yarım dakika soteleyin. Ateşi orta seviyeye düşürün ve esmer şekeri, sirkeyi, domates ketçabını, soya sosunu, portakal suyunu, ve sarımsaklı zencefil püresini ekleyin. Şeker eriyene kadar 2 dakika pişirin. Mısır nişastası  karışımını sosa ekleyin ve koyulaşana kadar yarım dakika daha pişirin. Ateşi kapatın ancak sosu tavada sıcak tutun. Balık kızarınca, dikkatlice bir tabağa aktarın. Sos soğumuşsa ısıtın. Sıcak sosu balığın üzerine dökün ve üzerini soğan şeritleri ve lime yanağı ile süsleyerek servis edin.

Olta İstavrit Norimaki

  1. Olta İstavrit Norimaki

2 Kişilik

  1. 2 adet azman istavrit
  2. 1 adet nori (yosun)
  3. Zencefil turşusu
  4. 50 ml pirinç sirkesi
  5. Wasabi
  6. Frenk soğan
  7. Tuz

Yapılışı:
İstavritler fileto yapılıp bir cımbız yardımı ile tüm kılçıkları ayıklanır. Ardından tuzlanır ve 20 dakika bekletilir. Sonra bol tuzla sarılıp yine bekletilir. Sonrasında derisinin üzerindeki zarı çıkartılır. Tuzundan arınana kadar soğuk su ile yıkanır. Pirinç sirkesine yatırılıp yine en az yarım saat bekletilir. Balık filetoları alta gelecek şekilde yosunlar yerleştirilir. Ardından tüm malzeme eklenir ve dürüm şeklinde sarılır. Dilimlenerek zencefil turşusu ve wasabi ile servis edilir.

Çağla Palamut Marin Tostada

  1. Çağla Palamut Marin Tostada

3 Kişilik

  1. 1 adet palamut balığı (1/2 küpler halinde kesilmiş)
  2. 6 adet ince doğranmış çağla
  3. 1/4 kırmızı soğan (ince doğranmış)
  4. 8 gr taze rendelenmiş zencefil
  5. 30 ml pirinç sirkesi
  6. 1 limon kabuğu rendesi
  7. 10 ml limon suyu
  8. 5 gr tuz (1 çay kaşığı)
  9. 1 mango (soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve ince doğranmış)
  10. 5 ml hindistancevizi sütü

Servis için:

  1. Üzeri için ince kesilmiş çağla
  2. Havyar
  3. Altı için çıtır taco, tostada veya kızarmış pirinç yufkası

Yapılışı:
Derin bir kapta palamut balığı, çağla, soğan, zencefil, acı biber, sirke, limon kabuğu rendesi, limon suyu, tuz ve mangoyu karıştırın. Kaşık kullanarak, iyice karışana kadar yavaşça devam edin. En az 3 dakika ve en fazla 15 dakika boyunca buzdolabında saklayın. Orta boy bir kaseye ince gözenekli bir süzgeç yerleştirin ve balık karışımını süzün; fazla sıvıyı atın. Kullanıyorsanız hindistancevizi sütünü ekleyin ve karıştırın. Servis ederken çıtır tostada, taco veya pirinç yufkasına bu karışımı bir kaşık yardımı ile sürüp üzerini ince çağla dilimleri ile doldurun . Boşluklara çay kaşığı yardımı ile havyar yerleştirip arzu ettiğiniz bir mikro filiz veya yenilebilir çiçek ile servis edin.

Sakura Zerde

  1. Sakura Zerde

1 Kişilik

  1. 10 gr haşlanmış pirinç
  2. 2 gr agar-agar
  3. Kiraz şekerleme
  4. 40 gr şeker
  5. 200 ml su
  6. 50 ml vişne suyu

Yapılışı:
Bir tencerede tüm malzemeleri kaynama noktasına gelene kadar kaynatın. Kabınıza dökün. Top şeklinde yapmak isterseniz yuvarlak buz kalıplarına dökebilirsiniz. Ayrıca içine yenebilir çiçek ilave edip sunuma farklılık katabilirsiniz. Sakura jölesinin donmasını bekleyip servis edebilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo