ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER SURF AND TURF TARİFİ: SURF AND TURF NASIL YAPILIR?

SURF AND TURF TARİFİ: SURF AND TURF NASIL YAPILIR?

Surf and Turf nedir, nasıl yapılır? Surf and turf yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, ev yapımı surf and turf tarifi:
Surf and Turf Tarifi: Surf and Turf Nasıl Yapılır?

Surf and turf, deniz ürünleri ve kırmızı eti birleştiren bir yemektir. Deniz ürünleri kalamar, ıstakoz, karides veya deniz tarağı olabilir. Genellikle birleşim olarak karides ve bonfile bir araya getirilir. Bol proteinli bir yemek olan surf and turf, hem besleyici, hem şık görünümlü, hem de lezzetlidir. Özellikle davet sofralarında ve lüks restoranlarda yapılmasıyla bilinir. Surf and turf'ün sabit bir tarifi yoktur. Hazırlayan kişinin isteğine göre farklı bileşenler kullanılabilir. Ürünler ızgarada, fırında, tavada veya haşlama olarak pişirilebilir. Peki, evde surf and turf nasıl yaplır, püf noktaları nelerdir? İşte, surf and turf yapımı:


Surf and Turf Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Surf and turf yapımı için birbiriyle uyumlu ürünleri seçmeniz gerekir. Bunların en başında karides ve bonfile gelmektedir.
  • Deniz ürünlerinden yengeç, deniz tarağı, ıskatoz, kırmızı etten ise bonfile ve bifteği seçebilirsiniz.
  • Çapraz bulaşma riskini ortadan kaldırmak için, deniz ürünü ve kırmızı eti pişirmeden önce asla yan yana tutmayın.
  • Kırmızı eti az-orta, deniz ürününü ise çok yumuşak olacak şekilde pişirerek, daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kırmızı et ve deniz ürünlerine çok yakışacak marinasyon sosu kullanmalısınız.
  • Et ve deniz ürünlerini 2-4 saat marinasyon sosunda bekletmeye özen gösterin.
  • Yemeğe kırmızı eti pişirmekle başlayın. Kırmızı etin pişme süresi, deniz ürünlerine göre daha uzundur.
  • Kırmızı et ve deniz ürünlerini servis tabağına aldıktan sonra haşlanmış sebze ve garnitür ile lezzetini arttırabilirsiniz.


Surf and Turf Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • 4 adet dana bonfile
  • 4 adet jumbo karides
  • 16 adet şitake mantarı
  • 4 adet kaz ciğeri
  • 2 yemek kaşığı pancar
  • 4 adet deniz tarağı
  • 2 yemek kaşığı bal kabağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı patates püresi
  • Karabiber
  • Tuz

Tempura sos için:

  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı süt


Yapılışı:

  • Öncelikle eti tuzlayarak ızgarada pişirin.
  • Bal kabağı ve pancarı küp küp doğradıktan sonra tereyağında soteleyin.
  • Farklı bir tavanın içinde kaz ciğerlerini pişirin.
  • Mantarları da tavada kavurun.
  • Sos malzemelerini bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • Deniz tarağı ve karidesi tempura sosa bulayın. Ardından yağda pişirin.
  • Servis tabağına dana bonfileyi koyun. Üzerine mantar ve kaz ciğerini yerleştirin.
  • Bonfilenin yanına pişirdiğiniz karides ve deniz tarağını ekleyin.
  • Son olarak patates püresi ve sotelenmiş sebzeler eşliğinde servis edin.
  • Bu tarif, örnek bir surf and turf yapımı için verilmiştir. Malzemeleri kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!