Akışkan Bir Sufle İçin Bilmeniz Gereken 6 Püf Noktası

Çikolatalı tatlı sevenlerin favorisi olan sufle, kahvenin en lezzetli eşlikçisidir. Peki, tam kıvamında akışkan bir sufle yapmak için hangi noktalara dikkat etmek gerekir? İşte, nefis bir sufle için bilmeniz gereken 6 püf noktası:
Akışkan Bir Sufle İçin Bilmeniz Gereken 6 Püf Noktası
05 Ekim 2023, 15:46

Cafelerde kahvenin yanında en çok tercih edilen tatlılardan biridir sufle. Özellikle çikolata sevenlerin bayıldığı bu tatlıyı evde kendi ellerinizle de hazırlayabilirsiniz. Ancak akışkan ve tam kıvamında bir sufle yapmak için bilmeniz gereken bazı noktalar var. Aksi takdirde çok sıvı veya çok katı suflelerle karşı karşıya kalabilirsiniz. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz suflenin püf noktaları:

Videolu anlatımıyla sufle tarifine göz atmayı unutmayın.

  1. Yumurtaları oda sıcaklığında bekletin

yumurta

bir sufle için ilk yapmanız gereken yumurtayı yarım saat önceden çıkarıp oda sıcaklığında bekletmek. Daha sonra beyaz ve sarılarını ayrı kaplara ayırıp yumurta beyazlarını mikser yardımıyla çırpmanız gerekiyor. Yumurta beyaz katı bir kıvam aldığında, nefis sufleler hazırlamaya başlayabilirsiniz.

  1. Çikolatayı eritin

eritilmiş çikolata

Suflenin içinde kullanacağınız süt, çikolata ve tereyağını bir sos tenceresinde eritip hemen ocaktan almanız gerekiyor. Eriyen malzemeler hafifçe ılımaya başladığında içine yumurta sarısı ve toz şekeri ekleyip güzelce çırpın. 

  1. Kuru malzemeleri eleyin

sufle

Un, kakao, kabartma tozu gibi katı malzemeleri, mutlaka elekten geçirerek ekleyin. Aksi takdirde un topaklanır ve sufleniz istediğiniz gibi kabarmaz. 

  1. Spatula kullanın

sufle

Kuru malzemeleri ekledikten sonra, beyaz köpük haline getirdiğiniz yumurta beyazını harca ilave edin. Spatula yardımıyla alttan üste doğru gelecek şekilde yedirin. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, köpüğü söndürmemektir. Karışımı çırpmak yerine spatula yardımıyla yedirmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar.

  1. Pişirme süresine dikkat

sufle

Öncelikle fırını ısıtın. Sufleleri kaplara doldurduktan sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında maksimum 10 dakika, 180 dereceli fırında ise en fazla 12 dakika pişirin. Pişirme aşamasında fırının kapağını açmayın.

  1. Tencerede pişirin

sufle

Eğer fırınınız bozuksa, tencerede sufle tarifini de deneyebilirsiniz. Yumurta ve şekerin çırpılıp üzerine süt, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu, un ve kakao eklenmesiyle hazırlanan tencerede sufle, kaplara paylaştırılır. Ardından her kaba bir adet çikolata dilimi eklenir. Tencerede su kaynatılır ve sufle kapları içine yerleştirilir. Tencerede sufle yaparken en çok dikkat etmeniz gereken nokta, suflenin içine su girmemesidir. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra üzerini havlu ile kapatmak, suflenin içine su kaçmasını önler. Aynı zamanda tencerede pişirme süresi 7-9 dakika arasıdır. 

Şunlara da göz atın;

  1. Sebzeli sufle tarifleri
  2. Brownie yapmanın püf noktaları
  3. Muhallebi yapmanın püf noktaları
  4. Pastacı kremasının püf noktaları
  5. Cheesecake yapmanın püf noktaları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo