Su böreği pişirirken fırının fanlı veya fansız olması lezzeti çok değiştirmez. Fanlı fırın ısının her yöne yayılmasını sağlarken, fansız fırında ısı daha yavaş iletilir. Üstünün fazla kızarmaması için gerektiğinde böreğin üzeri folyo ile kapatılabilir.
Fanlı fırın, ısıyı eşit dağıttığı için böreğin üstü daha hızlı ve güzel kızarır. Ancak pişirme süresi biraz kısalır; genellikle 180–190°C yeterlidir.
Geleneksel fırınlarda üst kısmın yanmaması için ısı biraz daha yüksek (200°C civarı) tutulabilir, ancak pişirme süresi fanlıya göre biraz uzun olabilir.
Su böreğinde hem alt hem üst katların eşit pişmesi gerekir. Fanlı veya fansız fark etmeksizin, fırının alt ve üst rafından eşit ısı alacak şekilde yerleştirmek önemli.
Böreğin üstü çok hızlı kızarırsa (özellikle fanlı fırında), üstünü alüminyum folyo ile kapatmak pişmesini dengeler.
Şunlara da göz atın: