Turşunun yumuşamaması için salatalıklar asla haşlanmamalı, çiğden kullanılmalıdır. Sirke ve tuz dengesi iyi ayarlandığında turşu uzun süre sert kalır. Cam kavanoz tercih etmek ve üzerine kaynar su dökmemek de kıtır kıtır olmasını sağlar.
Küçük ve orta boy, taze, olgunlaşmamış salatalık kullanın. Eski veya fazla olgunlaşmış salatalıklar yumuşak olur.
Su ve tuz oranı doğru olmalı: genellikle 1 litre su + 1 yemek kaşığı kaya tuzu önerilir. Sirke kullanacaksanız, elma veya üzüm sirkesi tercih edin. Çok fazla sirke salatalığı yumuşatabilir.
Turşu suyunu kaynatıp soğumadan salatalıkları içine atmayın. Salatalıkları haşlamayın, direkt taze olarak kullanın. Haşlamak yumuşatır.
Çay, defne yaprağı, hardal tohumu veya ayva yaprağı eklemek salatalığın sert kalmasına yardımcı olur. Kaynar suyla değil, soğuk salamura kullanın.
Cam veya seramik kavanoz kullanın. Metal kaplar salatalığı yumuşatabilir. Kavanozu dolu bırakın; fazla hava temasını önleyin.
Şunlara da göz atın:
Turşu Yaparken Kavanoz Ters Çevrilir Mi?