Ravioli Kızartılır Mı?

28 Kasım 2025, 12:31 tarihinde güncellendi.
Ravioli kızartılabilir ve özellikle çıtır “fried ravioli” olarak servis edilir. Genellikle un, yumurta ve galeta unu ile kaplanıp altın rengi olana kadar yağda kızartılır. Kızartıldıktan sonra marinara sosu veya peynir sosuyla servis edilir.
Ravioli Kızartılır Mı?

Ravioli, kızartıldığında dışı çıtır içi yumuşak bir lezzet kazanır. Dondurulmuş veya taze raviolilerle yapılabilir, her ikisi de güzel sonuç verir. Çoğu kişi bu atıştırmalığı aperatif olarak veya ana yemeğin yanında tercih eder.

ravioli

Hazırlık

Raviolileri haşlamadan veya önceden biraz haşlayıp kuruttuktan sonra kızartabilirsiniz. Bazı tariflerde ravioliler direk dondurulmuş olarak kızartılır.

Kaplama

Daha çıtır bir sonuç için raviolileri un, yumurta ve galeta unu ile paneleyebilirsiniz. Bu, tıpkı kroket gibi dışının çıtır olmasını sağlar.

ravioli

Kızartma

Sıvı yağda (ayçiçek yağı veya zeytinyağı karışımı olabilir) altın rengi olana kadar kızartılır, sonra kağıt havlu ile fazla yağ alınır.

Servis

Genellikle marinara sosu veya peynir sosuyla servis edilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Dondurulmuş Ravioli Nasıl Pişirilir?
  2. Ravioli Hangi Sosla Yenir?
  3. Kızarmış Ravioli Nedir?
  4. Ravioli Buzlukta Saklanabilir Mi?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo