Dondurulmuş ravioli tencerede kaynayan suya atılarak pişirilebilir. Tavada az yağ ile kızartmak ravioliye hafif çıtırlık kazandırır. Fırında pişirilen ravioli ise üstü kızarmış ve lezzetli olur.
Büyük bir tencereye bol su koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadığında içine biraz tuz ekleyin. Dondurulmuş ravioliyi tencereye ekleyin çözülmesine gerek yok. Ravioliler yüzeye çıkana kadar kaynatın (genellikle 4-6 dakika, paket talimatına göre değişir). Ravioliyi kevgirle çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine istediğiniz sosu ekleyin ve sıcak servis yapın.
Teflon veya yapışmaz tavaya biraz zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. Dondurulmuş ravioliyi tavaya koyun. Altı hafifçe kızarana kadar pişirin (2-3 dakika), sonra dikkatlice çevirin. Üzerine sos ekleyip birkaç dakika kapağı kapalı pişirebilirsiniz.
Fırını 200°Cye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ravioliyi yerleştirin. Üzerine biraz zeytinyağı veya tereyağı fırçalayın. 10-15 dakika, üstü hafifçe kızarana kadar pişirin. Servis ederken sos veya peynir ile tamamlayın.
Şunlara da göz atın: