Ramazan ayı geldiğinde fırın önlerinde pide kuyrukları oluşmaya başlar. Türk mutfağında ramazan pidesinin yeri ayrıdır. Peki pide sade tüketilmek dışında nasıl tüketilebilir? Fazla aldığımız pideleri nasıl tüketebiliriz? Ramazan pidesi ile hazırlanabilen 5 farklı tarifi sizler için listeledik. İşte, ramazan pidesi ile yapılan 7 farklı tarif:
İftar saatlerinin vazgeçilmezi haline gelen ramazan pidesinin yumurtalısı olduğu gibi peynirlisi de mevcuttur. Bu şekilde hazırladığınız pideleri sahurda tüketebilirsiniz.
İftar ya da sahurda daha farklı bir şekilde pide sunmak isterseniz kaşar peynirli ramazan pidesini deneyebilirsiniz. Taze baharat, biber ve kaşar ile hazırlanan pideyi mutlaka denemelisiniz.
Türk mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan döneri, bu kez ev yapımı versiyonuyla sizlere sunuyoruz. Dana kıyma, salça, soğan ile hazırlanan et döneri, tavada kızarttıktan sonra ramazan pidesi üzerine ekleyebilirsiniz.
Ramazan pidesi üzerine beyaz peynir, labne peynir, pastırma, nohut, domates ve turp dilimleri ile siz de sahurda hafif beslenebilir, farklı tatları bir araya getirebilirsiniz.
Ramazan pidesinden nefis mi nefis bir pizza hazırlamaya ne dersiniz? Üzeri dana jambon, peynir, domates ve pesto sos ile zenginleştirilen bu pizzayı, sevdiğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Ramazan pidesinden bol sebeli yumuşacık lezzet hazırlamaya ne dersiniz? Bu şekilde hazırladığınız pideyi sahur da ya da iftarda tüketebilirsiniz.
Sahurda doyurucu ve lezzetli bir tarife ne dersiniz? Ramazan pidesi ile hazırlanna bu tarif sahur sofralarınızın favorisi olacak.
Şunlara da göz atın;