ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER PRATİK VE LEZZETLİ 5 YEMEK TARİFİ

PRATİK VE LEZZETLİ 5 YEMEK TARİFİ

İştah açan, göz dolduran sunumlar için tarifler Jale Balcı’dan…
Hem pratik hem lezzetli

Jale Balcı
Şef ve yemek kitabı yazarı
@jaleblc       
jale@lokantafarina.com

'Hem Pratik, Hem Lezzetli'

Mutfakta zamanınızı iyi değerlendirmek istiyorsanız pratik ve lezzetli tariflerle muhteşem sofralar hazırlayabilirsiniz. İştah açan, göz dolduran sunumlar için tarifler Jale Balcı’dan…

Kitap yazma tutkum ve heyecanım beşinci kitabım ile daha da artıyor. İçim içime sığmıyor…

Yemek yapmak benim için çok ayrı bir keyif ama kitap içeriği oluşturmak, prodüksiyon ve styling yapmak yaratıcılık yönümü yükseltiyor ve azmimi artırıyor. Bir tabak veya bir yemek gördüğümde gözümün önünde bir resim oluşuyor. Bazen bir kağıdı karalayarak, tabak yerleştirmeyi çizerek yapıyorum.

Hayallerimde yemekler daha çok lezzet, renk ve sunum üzerine kurulu. Tüm kitaplarımda en çok dikkat ettiğim lezzet, sunum ve paylaşım. Sizlerle paylaştığım tüm yemekler denendi ve tarifleri yazıldı. Yemek kitabı satın alırken görüntü kadar tariflerin de iyi sonuç vermesi çok önemli. 

Antakya’da doğmuş, büyümüş olmak benim için büyük şans. Yaşanmışlığı, yemek kültürü, yüksek lezzet şöleni yaratan bir bölgenin bana kattıkları azımsanamaz.

Evinize ve kendinize yapacağınız en iyi şey kaliteli ürün ve malzeme kullanmak. Ben en iyisini, elimden geldiğince tarladan, bağdan, bahçeden almaya çalışıyorum. Belki pahalı diyeceksiniz ama doktorlara ödediğimiz paranın haddi hesabı yok. Tarlada toprakta vakit geçirmenin insana verdiği huzur, tatil planı gibi başka bir keyif. Gerçekten üşenmeyin, hayatınıza beslenmenizle ilgili kalite katın ve sizden sonraki nesillere aktarın.

Sevgili İlber Ortaylı bir konuşmasında “Evde yemek pişmeyen ülkelerde kültür gelişmesi gözlenemez” demişti.

Evde yemek pişirmek, sofra etrafında toplanmak, aile sohbetini yaşamak aslında hepimize sahiplenme, değer verme hissini yaşatacağı gibi bunu yaşayan çocuklarımız ve torunlarımız da bunu sürdürülebilir kılacaktır. Birbirinize olumlu katkı sağlamak en iyi yemekle sofrada olur. İş toplantılarının yemeklerle olmasının bir sebebi de sıcaklığı hissetmek ve kurumsallığı yok etmektir.
Ailelerinizle ve sevdiklerinizle sofranızın lezzeti, bereketi çok olsun.

5 Nefis Pratik Tarif!

VİŞNELİ FINDIKLI MUFFİN;


TAVUK QUESADİLLA;

AVOKADO PÜRELİ BAHAR SALATASI;

DONDURULMUŞ YOĞURT PARÇALARI;

KOLAY HİNDİSTAN CEVİZİ KURABİYESİ;



Yapım ve Styling: Jale Balcı   
Fotoğraflar: Hande Göksan


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!