Portakallı ördek, Fransız mutfağına aittir. Ördek, portakal sosuyla tatlı-ekşi bir şekilde hazırlanır. Genellikle fırında pişirilir ve özel günlerde sunulur.

Portakallı ördek (Canard à l’orange), klasik Fransız mutfağına ait çok ünlü bir yemektir.
- Kökeni Fransa, özellikle de Paris mutfağıdır.
- 17.yüzyıldan itibaren Fransız saray mutfağında popülerleşmiştir.
- Fransız mutfağının tatlı-ekşi soslarla eti buluşturan tipik örneklerinden biridir.

- Ördek, genellikle fırında pişirilir; sosu ise portakal suyu, portakal kabuğu, ördek suyu (fond) ile hazırlanır.
- Yani “portakallı ördek” dendiğinde akla Fransız gastronomisinin klasiklerinden biri gelir.
Şunlara da göz atın:
- Ördek Yumurtası Vs. Tavuk Yumurtası: Farkı Nedir?
- Ördek Eti Nasıl Pişirilir?
- Ördek Eti Yenir Mi?
- Ördek Yumurtası Yenir Mi?