Pideli Köftenin Salça Sosu Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 17:10 tarihinde güncellendi.
Pideli köftenin salça sosu, yağda sarımsak kavrulduktan sonra domates ve biber salçasının eklenmesiyle başlar. Üzerine su ve baharatlar ilave edilip kısık ateşte kaynatılır. Sos kıvam alıp lezzeti oturduğunda pideli köftenin üzerine dökülmeye hazır hale gelir.
Pideli Köftenin Salça Sosu Nasıl Yapılır?

Salça sosu, köftenin üzerine döküldüğünde yemeğe zengin bir renk ve tat katar. Kıvamı ne çok koyu ne çok sulu olmalı, akışkan ama yoğun olmalıdır. Taze çekilmiş karabiber veya pul biberle son dokunuş yaparak sosu tamamlayabilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo