Muhallebili Milföy Tarifi
Salça sosu, köftenin üzerine döküldüğünde yemeğe zengin bir renk ve tat katar. Kıvamı ne çok koyu ne çok sulu olmalı, akışkan ama yoğun olmalıdır. Taze çekilmiş karabiber veya pul biberle son dokunuş yaparak sosu tamamlayabilirsiniz.
Tencereye biraz sıvı yağ veya tereyağı koyup ısıtın.
İsteğe göre 1–2 diş ezilmiş sarımsağı ekleyip kısa süre kavurun.
1 yemek kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurun.
Yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın.
Tuz, karabiber ve isteğe göre pul biber ekleyip 5–10 dakika kısık ateşte kaynatın. Sos kıvam alınca ocaktan alın.
Şunlara da göz atın: