Köftelerin yumuşak ama dağılmayacak kıvamda olması pideli köfteyi başarılı kılar. Sosu ne çok sulu ne çok az tutmak, pidelerin ideal kıvamda kalmasını sağlar. Sıcak servis yapmak, hem lezzeti hem de sunumu mükemmel hale getirir.
Köfteyi yoğururken kıyma, soğan, ekmek içi (veya galeta unu), yumurta ve baharatları iyice yoğurun. Harcın çok cıvık olmamasına dikkat edin; fazla sert ise az miktarda su ekleyebilirsiniz. Yoğurma işlemi köftenin dağılmadan pişmesini sağlar.
Pideli köftenin olmazsa olmazı yumuşak ve taze pideler. Pideleri hafifçe ısıtın veya ızgara yaparak altını çıtır, üstünü yumuşak bırakabilirsiniz. Çok ıslak sos kullanacaksanız, pideleri sosla bulamadan önce hafifçe kızartmak iyi olur.
Pideli köfteyi hazırlamadan önce köfteleri tavada hafifçe kızartın veya fırında pişirin. Böylece köfte hem lezzetli olur hem de pideler ıslanıp dağılmaz.
Domates sosu veya tereyağlı sos kullanacaksanız, sosun köfte ve pideyi kaplayacak kadar olmasına ama çok sulu olmamasına dikkat edin. Sosu köftenin pişmesine yakın eklemek, pidelerin sulanmasını önler.
Pideli köftenin üzerine eritilmiş tereyağı dökmek lezzetini artırır. Tereyağına pul biber veya kekik eklemek ekstra aromatik tat verir.
Pideli köfteyi mutlaka sıcak servis edin. Sıcak servis hem sosun köfte ve pideye güzelce yayılmasını sağlar hem de tadı maksimum seviyeye çıkarır.
Şunlara da göz atın:
Pideli Köfte Hangi Etten Yapılır?
Beğendili Köfte Yapmanın 5 Püf Noktası