Pideli köfte, köftelerin yumuşak pidelerle buluştuğu lezzetli bir yemektir. Pideler genellikle tereyağı ve salçalı sosla ıslatılarak köftenin tadını artırır. Üzerine yoğurt ve baharatlı tereyağı sosu eklenerek servis edilir.
500 gram kıyma (tercihen dana-kuzu karışık)
1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
1 dilim bayat ekmek içi veya 2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kararbiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Tuz
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
3–4 adet pide (tercihen bayat, küçük kare veya yuvarlak şekilde kesilmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Yoğurt (isteğe bağlı)
Tereyağı ve pul biber karışımı (üzeri için)
Şunlara da göz atın:
Pideli Köftenin Salça Sosu Nasıl Yapılır?