Patates Haşlamanın Püf Noktaları ve Teknikleri

Patates nasıl haşlanır? Patates haşlamanın püf noktaları nelerdir? Düdüklüde patates kaç dakika haşlanır? İşte, patates haşlamanın püf noktaları ve patates haşlama süreleri:
Patates Haşlamanın Püf Noktaları ve Teknikleri
07 Aralık 2020, 01:58

Patates, sürekli sofralarımızda kullandığımız bir sebzedir. Ana yemeklerde, mezelerde, tatlılarda kullanılan patates, kızartma, fırınlama, haşlama ve közleme gibi farklı şekillerde sunulabilir. Patatesi haşlayarak kullanmak hem çok sağlıklı, hem de besleyici. Ancak acelemiz olduğunda veya yorgun olduğumuz günlerde haşlama süresini beklemek biraz zor olabiliyor. Normalde 35-40 dakikada haşlanan patateslerin süresini, yarıya indiriyoruz. Patates haşlamanın püf noktaları nelerdir? Kısa sürede patates nasıl haşlanır? sizler için yazımızda derledik. Bu püf noktalarını öğrenerek, siz de mutfakta harikalar yaratabilir, zamandan tasarruf edebilirsiniz. Unutmadan, haşladığınız patatesler ile hangi yemekleri yapabileceğinizi merak ediyorsanız, patatesli tarifler sayfamıza mutlaka göz atın. İşte, patates haşlama teknikleri:


Püf Noktalarıyla Patates Nasıl Haşlanır?

  1. Haşlayacağınız patatesleri suyla durulayarak güzelce temizleyin.
  2. Haşlayacağınız patatesleri kabuklu veya kabuksuz olarak tencereye ekleyin.
  3. Patateslerin üzerini 3 parmak geçecek şekilde su ekleyin.
  4. Daha hızlı haşlanması için, suyun içerisine bir tutam tuz serpiştirin.
  5. Patatesleri orta ateşte haşlamaya bırakın.
  6. 30 dakika sonra çatalı patateslere batırın ve kolayca girip girmediğine bakın. Eğer çatal kolayca giriyorsa ve patates parçalanacak gibi duruyorsa, patatesleriniz hazır demektir.


Patatesleri Daha Hızlı Haşlamak İçin Yapılması Gerekenler

  1. Kabuklarını soymak: Patateslerin kabuklarını soyduğunuzda haşlama süresi ortalama 30 dakika. Kabuklu patatesi haşlamak ise 40 dakikaya çıkabiliyor.
  2. Tuz katmak: Patatesleri haşlarken suyun içerisine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Bu patateslerin lezzetini arttırır ve haşlama süresini kısaltır.
  3. Küp küp doğramak: Eğer patatesleri garnitür veya salata olarak kullanacaksanız, önce kabuklarını soyun. Ardından küp küp doğrayın. Bu şekilde haşlama süresini kısaltabilirsiniz.
  4. Sirke eklemek: Haşlama suyuna bir tatlı kaşığı sirke eklemek, patateslerin minerallerini korur. Ayrıca haşlama süresini de kısaltır.


Düdüklüde Patates Haşlama Süresi

Tencerede patateslerin haşlama süresi ortalama 30-40 dakikadır. Yukarıda verilen yöntemleri uygulayarak bu süreyi yarıya indirebilirsiniz. Fakat en hızlı yöntem düdüklü tencere kullanmaktır. Patatesler, düdüklü tencerede 4 dakikada haşlanır.

Not: Patatesleri haşladıktan sonra ne yapacağınıza karar veremiyorsanız; Nefis patates salatası ve kumpir tarifimize bakmanızı öneriyoruz.


Şunlara da göz atın;

  1. Patatesli kolay yemekler
  2. Evde patates nasıl yetiştirilir?
  3. Deep frying yöntemi nedir?
  4. Farklı makarna pişirme yöntemleri
  5. Yemek pişirme yöntemleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo