Patates Kavurma Nasıl Yapılır?

15 Aralık 2025, 09:51 tarihinde güncellendi.
Patatesleri yıkayın, soyun ve küp küp doğrayın. Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın ve patatesleri ekleyin. Patatesleri ara ara çevirerek kızartın ve renk almaya başlayınca tuz ile isteğe göre baharatları ekleyin. Patatesler yumuşayıp dışı kızarınca ocaktan alın ve sıcak servis edin.
Patates Kavurma Nasıl Yapılır?

Patatesleri hazırlayıp doğradıktan sonra fazla nişastasını gidermek için sudan geçirin. Tavada yağı ısıtın ve patatesleri tek kat halinde ekleyin. Altı kızaran patatesleri çevirerek eşit şekilde pişirin ve baharatlarını ilave edin. Yumuşayan ve kızaran patatesleri ocaktan alıp sıcak olarak sunun.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo