Palamut balığı dilimlenip içi temizlenir. Limon ve baharatlarla marine edilir. Dinlendikten sonra pişirmeye hazır hale gelir.
Palamutu iyice temizleyin, kılçıklarını çıkarın ve isteğe göre dilimleyin veya fileto halinde hazırlayın.
Balığın kokusunu azaltmak ve eti yumuşatmak için limon suyu veya sirke kullanın. Üzerine hafifçe gezdirin.
Zeytinyağı, zeytin yağı veya ayçiçek yağı ile balığı kaplayın. Ardından tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik veya defne yaprağı gibi baharatlarla tatlandırın.
İnce doğranmış sarımsak veya halka halka doğranmış soğan, balığın hem aromasını artırır hem de daha lezzetli olmasını sağlar.
Terbiyelenmiş balığı buzdolabında en az 30 dakika, ideal olarak 1–2 saat dinlendirin. Bu, baharatların ve yağın balığa iyice işlemesini sağlar.
Şunlara da göz atın:
Palamuttan Buğulama Yapılır Mı?