Palamut Pilaki Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

28 Kasım 2025, 20:01 tarihinde güncellendi.
Palamut pilaki, özellikle Karadeniz mutfağında çok sevilen bir yemektir. Eylül ayında balık sezonunun açılmasıyla birlikte palamut pilaki, sofralarda kendine yer bulur. Pilakinin içinde balığın yanı sıra sotelenmiş sebzeler kullanılır. Palamut pilakinin püf noktalarına dikkat edildiğinde, ortaya çok lezzetli bir ana yemek çıkar.
Palamut Pilaki Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo

Palamut pilaki, Karadeniz ve Marmara kıyılarında sık yapılan, balığın sebzelerle birlikte zeytinyağında pişirildiği geleneksel bir Türk mutfağı yemeğidir. Özünde hem zeytinyağlı hem de balıklı bir sebze yemeği sayılır. Özellikle sonbaharda, palamutun en lezzetli olduğu dönemde sofralarda sıkça yer alır. Doğranmış palamutlar, soğan, havuç, patates, kereviz ve domates gibi sebzelerle birlikte sunulur. 

Palamut temizleme yöntemleri ve palamut pişirme tekniklerine de göz atın.

Palamut Pilakinin Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo