ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER MALZEME REHBERİ NEDEN YOĞURT SUYUNU DÖKMEMELİYİZ?

NEDEN YOĞURT SUYUNU DÖKMEMELİYİZ?

Yoğurt suyunun faydaları nelerdir? Yoğurt suyu nasıl tüketilir? Neden yoğurdun suyunu dökmemeliyiz? İşte, yoğurt suyunun sağlık açısından bilinmeyen faydaları:
Neden Yoğurt Suyunu Dökmemeliyiz?

Yoğurt, fermente edilmiş bir süt ürünüdür. Canlı laktik asit bakterileri içeren yoğurt, yüksek besin değerlerine sahiptir. Sade bir şekilde tüketilen bu besin, aynı zamanda ayran ve cacığın ana malzemesidir. Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Yoğurtlu çorbalar, yoğurtlu mezeler gibi birbirinden farklı tariflerde kullanılabilir. Ancak yoğurdu tüketirken, içinde oluşan yoğurt suyu çoğu zaman dökülmektedir. Görünümü çok iştah açıcı olmasa da, yoğurt suyu sağlık açısından oldukça faydalıdır. Bu yüzden dökmek yerine, mutlaka tüketilmesi önerilir. Eğer yoğurt suyunu sade bir şekilde tüketemiyorsanız, hazırladığınız çorbalara veya ayranın içerisine ilave ederek değerlendirebilirsiniz.



Neden Yoğurt Suyunu Dökmemelisiniz?

  • Yoğurt suyunun içindeki bakteriler, antikanserojen özelliklere sahiptir.
  • Probiyotik içeriği ile kötü huyla tümörlerin gelişimini önler.
  • Potasyum ve kalsiyum bakımından zengin olduğu için, kemik ve diş sağlığını destekler.
  • Yoğurt suyundaki bileşenler böbrek taşı ve kumunun eritilerek vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına destek olur.
  • Kabızlığa karşı etkilidir.
  • Cilde maske şeklinde uygulanabilir. Bu sayede sivilce ve akne problemlerinin azalmasını sağlar.
  • Tiroid bezlerinin çalışmasına yardımcı olur.
  • İçeriğindeki B2 vitamini ile çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine destek olur.
  • Uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir.
  • Diyet listelerine eklenebilir.
  • Kan şekerini düzenler ve insülin direncini dengeler.
  • Vücuda enerji verir. Anksiyete ve halsizliğe iyi gelir.
  • Hücrelerin yenilenmesine destek olur.



Yoğurt Suyu Nasıl Tüketilir?

  • Yoğurt suyu, süzülerek bardağa alınır ve sade bir şekilde tüketilir.
  • Yoğurt suyu, yoğurtla birlikte karıştırılır ve kıvamı yumuşatılır. Bu şekilde tüketilebilir.
  • Kek ve börek yapımında kullanılabilir.
  • Ayranın içerisine eklenebilir.
  • Çorba yapımında sık sık tercih edilir.
  • Temiz bir pamukla cilde uygulanabilir.

Yoğurt Suyu Aç Karna Mı İçilir?

Aç karna içilen yoğurt suyu, vücudun temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca uzun süre tok tutma özelliği ile daha az yemek yemenize ve daha çabuk doymanıza destek olur. Bu yüzden diyet listelerinde de ara öğün olarak tüketilebilir. 1 su bardağı yoğurt suyu, ortalama 50 kalori değerindedir.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!