Mısır Gevreğinde Ne Tür Mısır Kullanılır?

Mısır Gevreği senelerdir hızlı ve lezzetli bir kahvaltı etmek isteyenlerin favorisi olmuştur. Genellikle süt ile birlikte tüketilir. Mısır gevreğinde ne tür mısır kullanılır?
Mısır Gevreğinde Ne Tür Mısır Kullanılır?
02 Mart 2023, 14:15

Mısır gevreği, bir asırdan fazla bir süredir kahvaltılık bir temel madde olmuştur. Kellogg kardeşler, W.K. ve John Harvey buğday meyveleri ile deneyler yapmaya başladı, ancak mısıra geçtiler ve öğütülmüş mısırdan kızarmış pul yapmanın bir yolunu buldular. Bu ürün 1906 yılında piyasaya çıktı ve bugüne kadar süpermarket raflarında ve mutfak masalarında öne çıkan bir ürün olarak kaldı.

Mısır gevreği tarifi aldatıcı bir şekilde basittir. Kutunun yan tarafına bakın ve temel olarak dört ana bileşen vardır: öğütülmüş mısır, malt aroması, şeker ve tuz. Tahılın besin değerini artırmak için bir dizi ilave vitamin ve mineral de vardır. Ancak gösterinin asıl yıldızı mısır ve kullanılan mısırın türü tüm farkı yaratıyor. Birkaç farklı şirket, mısır gevreği versiyonunu yapıyor ve bu klasik tahılı üretmek için tarla mısırına güveniyorlar.

mısır gevreği

Sert Mısır Harika Tahıl Yapar

Peki tarla mısırı nedir? Bu mısır çeşidi, kurutma işlemi sırasında tanelerde oluşan çentikler nedeniyle diş mısır olarak da bilinir. Çiftçi pazarında ve süpermarketlerde bulunan mısırdan daha serttir. Ayrıca tatlı olmadığı için sapından kulak koparıp yemek de hoş olmaz. Sarı dent mısır, orijinal olarak unlu ve çakmaktaşı çeşitlerinin melezlenmesiyle geliştirilmiştir. Sonuç, dayanıklı bir mısır türüdür.

Bu tür mısırların mahsulleri tarlalarda kurumaya bırakılır ve ardından hasat edilir. Sertleştirilmiş taneler öğütülür ve ardından mısır şurubundan mısır nişastasına ve mısır gevreğine kadar birçok gıda ürününde önemli bir bileşen haline gelir. Tarla mısırının, çiftlik hayvanlarını beslemek ve etanol üretmek de dahil olmak üzere başka birçok kullanımı vardır. Amerika Birleşik Devletleri'nde yetiştirilen mısırın üçte biri iki eyaletten geliyor: Illinois ve Iowa.

Kellogg's, Avrupa operasyonları için 2019'da mısırın sürdürülebilir şekilde yetiştirilmesine yönelik çabalarının bir parçası olarak tarla mısırının bir akrabasına yöneldi. Bu hedefe eşlik etmek için şirket, Arjantin'de o ortamda yetişen özel bir mısır türü yetiştiren çiftçilere yöneldi. Birkaç rapora göre, çakmaktaşı mısır üretiyorlar. Bu çeşitlilik, sert dış görünüşü nedeniyle adını almıştır.

Şunlara da göz atın;

  1. Mısır gevreği kilo yapar mı?
  2. Çiğ mısır yemek sağlıklı mı?
  3. Mısırın faydaları nelerdir?
  4. Mısır nasıl hasat edilir?
  5. Mısır şurubu nedir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo