Mercimek Çorbasına En Çok Hangi Baharat Yakışır?

28 Kasım 2025, 13:47 tarihinde güncellendi.
Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan mercimek çorbası, farklı baharatlarla zenginleştirilir. Gelin, mercimek çorbası yaparken kullanabileceğiniz baharatlara birlikte göz atalım.
Mercimek Çorbasına En Çok Hangi Baharat Yakışır?

Mercimek çorbası, kuru mercimekten yapılan, Türk mutfağının en yaygın ve sevilen çorbalarından biridir. Genellikle kırmızı mercimekle hazırlanır; soğan, havuç, patates gibi sebzelerle kaynatılıp blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Mercimek çorbası, sade haliyle de lezzetlidir ama baharatlarla zenginleştirildiğinde çok daha aromatik olur.

Mercimek Çorbasına Hangi Baharatlar Yakışır?

mercimek çorbası

  1. Kimyon: Mercimeğin hafif gaz yapıcı özelliğini azaltır. Çorbaya sıcak, topraksı ve hafif tütsülü bir aroma verir.
  2. Karabiber: Klasik bir lezzet tamamlayıcısıdır. Özellikle limonla birlikte çorbada tazelik sağlar.

mercimek çorbası

  1. Kırmızı pul biber: Çorbanın üzerine tereyağında yakılarak döküldüğünde hem renk hem de hafif acılık katar. Anadolu’da en yaygın kullanılan çeşnilerden biridir.
  2. Nane (kuru nane): Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da mercimek çorbalarına çok yakışır. Yağda kavrularak çorbanın üzerine gezdirildiğinde ferah bir tat verir.
  3. Paprika (tatlı kırmızı biber): Hafif tatlımsı bir aroması vardır, çorbanın rengini güzelleştirir.


  1. Mercimek çorbası tarifleri
  2. Mercimek çorbasının yanına ne gider?
  3. Mercimek çorbasının tüyoları
  4. Mercimek çorbası çok sulu olursa ne olur?
  5. Mercimek çorbasının faydaları nelerdir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo