Limonlu Krem Karamel Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 16:55 tarihinde güncellendi.
Limonlu krem karamel için önce şekeri eritip kalıba dökün. Süt, krema, şeker, limon kabuğu ve vanilyayı ısıtıp çırpılmış yumurtalarla karıştırın. Karışımı kalıba döküp benmari usulü pişirin, soğutunca ters çevirerek servis edin.
Limonlu Krem Karamel Nasıl Yapılır?

Önce karamel tabanını hazırlayıp kalıbın dibine yayın. Ardından limon aromalı sütlü karışımı yumurtalarla birleştirin. Fırında pişirip iyice soğuttuktan sonra kalıptan çıkararak dilimleyin.

krem karamel

Karameli hazırlayın

Şekeri tavada eritip altın rengi alınca kalıba dökün.

Kremayı karıştırın

Süt, krema, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ısıtın.

Yumurtaları çırpın

Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın, ılınmış sütlü karışımı azar azar ekleyin.

krem karamel

Karışımı dökün

Hazırlanan kremayı karamelin üzerine kalıba aktarın.

Pişirip soğutun

Benmari usulü fırında pişirin, soğutun ve ters çevirerek servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Krem Karamel Kalıptan Nasıl Çıkarılır?
  2. Krem Karamel Neden Pütürlü Olur?
  3. Krem Karamel Malzemeleri Nelerdir?
  4. Krem Karamel Yapmanın Püf Noktaları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo