Lazanya Kaç Katlı Olmalıdır?

Lazanya en sevilen İtalyan lezzetlerinden biridir. Kat kat olan lazanya, beşamel ve ragunun birleşimi ile herkesin favori lezzetlerindendir. Peki lazanya kaç katlı olmalıdır. İşte, lazanya kaç katlı olmalıdır:
Lazanya Kaç Katlı Olmalıdır?
27 Aralık 2022, 15:19

Lazanya, kalabalığı memnun etmeyi asla başaramayan, doyurucu, esnek, lezzetli ve uyarlanabilir bir yemektir. Lazanya tarihi eski zamanlara dayanan bir yemektir. Erken Etrüskler tarafından lazanyanın eski bir versiyonunun kullanıldığını gösteren arkeolojik kanıtlar ortaya çıkarıldı. Batı'nın hayatta kalan en eski yemek kitabı olan "Apicius's De Re Coquinaria" da katmanlı bir makarna güveci için yazılı bir tarif var.

Lazanya ve klasik ricotta ve Bolognese sosundan beşamel ve porcini mantarlarına kadar çok sayıda çeşidi, yalnızca yerli İtalyanların değil, İtalyan Amerikalıların da temel gıda maddesi olmuştur. Soru şu: Bir lazanyanın tam olarak kaç katmanı olmalıdır? Cevap, yemeğin kendisi kadar uyarlanabilir ve esnektir.

Uygun Noktayı Bulmak

Bir lazanyadaki katmanların miktarı esasen kişisel tercihe bağlıdır. Pişmesi uzun sürmeyen hızlı bir lazanya için iki kat kadar az lazanya yapabileceğinizi söylüyor. Bununla birlikte, çoğu, bu gözden kaçırmayı düşünür. Lazanya için bulacağınız çoğu tarif, evrensel standart gibi görünen en az üç katman gerektirir. En azından daha azı gerçek bir lazanya olarak kabul edilemez.

Lazanyanızı kaç kat derin yapacağınıza karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken iki önemli faktör vardır. Her şeyden önce, kaç kişi için yemek pişireceğinizi belirlemeniz gerekir. Daha fazla katman, daha fazla porsiyon sağlar ve çoğu insan birden fazlasını isteyecektir. İkincisi, tüm katmanlarınıza sığacak kadar büyük bir pişirme kabına ihtiyacınız vardır.

Büyük bir tavada dayanıksız, sıska görünümlü bir lazanya istemediğiniz kadar, fırınınızı aşırı duygusal bir kabusa çevirecek taşan küçük bir tava da istemezsiniz. Yaklaşık altı porsiyon yapacak kadar büyük bir tavaya sahip olmak en iyisidir, bu da 9 x 13 boyutlu bir pişirme kabı haline gelir. Bunları ve diğer ipuçlarını göz önünde bulundurarak, denemekten çekinmeyin ve sizin ve aileniz için neyin en iyi olduğunu görün ve sonunda sizin için doğru miktarda katmana sahip bir lazanya elde edeceksiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Lazanya tarifleri
  2. Lazanyanın yanına ne gider?
  3. Lazanya nasıl hazırlanır?
  4. Lazanya nasıl dondurulur?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo