Laz Böreği Hangi Yufkadan Yapılır?

29 Kasım 2025, 06:08 tarihinde güncellendi.
Laz böreği genellikle baklavalık yufka veya çok ince açılmış ev yufkası ile yapılır. Katlar arasında tereyağı sürülerek lezzet ve çıtırlık sağlanır. Piştikten sonra yufka hafif yumuşak ama üstü çıtır bir dokuya sahip olur.
Laz Böreği Hangi Yufkadan Yapılır?

Laz böreği için genellikle ince baklavalık yufka kullanılır. Yufkalar kat kat dizilir ve aralarına tereyağı sürülür. Pişince yufka hem hafif yumuşak hem de üstü çıtır olur.

laz böreği

İnce yufka tercih edilir

Laz böreği genellikle baklavalık yufka veya çok ince açılmış ev yufkası ile yapılır.

Tereyağı ile yağlanır

Katlar arasında tereyağı sürülerek hem lezzet hem de çıtırlık sağlanır.

Kat sayısı önemlidir

Üst ve alt kısımlarda en az 3–4 yufka katı kullanılır.

laz böreği

Yufkalar dikkatlice serilir

Puding dolgusu eklenmeden önce yufkalar düzgün ve kırışıklık olmadan tepsiye yerleştirilir.

Pişirme sonrası yumuşaklık

İnce yufka, piştikten sonra hafif yumuşak ama üstü çıtır bir doku verir.

Şunlara da göz atın:

  1. Laz Böreği Hangi İlin Ürünüdür?
  2. Laz Böreği Kaç Derecede Pişer?
  3. Laz Böreği Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
  4. Laz Böreğine Karabiber Konur Mu?
  5. Laz Böreğinde Peynir Var Mı?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo