Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Kuru rezene serin, kuru ve karanlık bir yerde uzun süre dayanabilir. Nem ve sıcaklık bozulmasını hızlandırır. Bozulduğunda tadı, kokusu ve rengi değişir, tüketilmemelidir.
Kuru rezene uygun şekilde saklanırsa uzun süre dayanır; genellikle 1–2 yıl bozulmadan kalabilir.
Serin, kuru ve karanlık bir ortamda hava geçirmez kaplarda muhafaza edilmelidir. Nem bozulmayı hızlandırır.
Bozulmaya başlayan rezene acı veya küflü bir kokuya sahip olur, tadı da azalır.
Normalde açık kahverengi veya yeşil tonlarında olan rezene, bozulduğunda koyulaşabilir veya soluklaşabilir.
Bozulmuş rezene tüketilmemelidir; özellikle nemli ortamda saklanmış olanlarda mantar oluşumu olabilir.
Şunlara da göz atın: