Künefenin Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?

28 Kasım 2025, 13:53 tarihinde güncellendi.
Künefenin çıtır olması için tel kadayıfı iyice açıp eşit şekilde yerleştirmek gerekir. Tereyağını bol ve eşit dağıtarak orta ateşte yavaşça pişirmek çıtırlığı artırır. Piştikten sonra şerbeti hemen dökmeyip hafif ılınmasını beklemek kadayıfın çıtırlığını korur.
Künefenin Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?

Kadayıfı topaklanmadan ve ince şekilde serersen künefe daha çıtır olur. Tereyağını her katmana eşit sürmek, kızarmayı ve çıtırlığı dengeler. Şerbeti çok sıcak dökmek yerine biraz ılıdıktan sonra eklemek, kadayıfın gevrekliğini korur.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo