Kumkuat Tüketirken Bilmeniz Gereken 5 İpucu

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Kumkuat, kabuğuyla birlikte yenilen, tatlı kabuklu ve ekşi içli narenciye türüdür. C vitamini ve antioksidan açısından zengin olan bu minik meyve, bağışıklığı güçlendirirken sindirime destek olur. Kumkuat tüketirken taze seçmeye, miktarına ve mide hassasiyetine dikkat edilmelidir.
Kumkuat Tüketirken Bilmeniz Gereken 5 İpucu

Kumkuat (ya da kamkat), narenciye ailesine ait, minik portakala benzeyen ama tadı ve tüketim şekliyle diğer turunçgillerden ayrılan bir meyvedir. Anavatanı Çin ve Güneydoğu Asya olan kumkuat, Türkçeye “altın portakal” anlamına gelen Kantonca kam kwat kelimesinden geçmiştir. Günümüzde özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde, özellikle Antalya, Mersin ve Muğla civarında yaygın olarak yetiştirilir.

''Kamkat nasıl yenir, hünnap nasıl yenir ve papaya nasıl yenir?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Kumkuat Tüketirken Bilmeniz Gerekenler

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo