Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye'yi Dünyaya Tanıtacak 19 Şefi Seçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye tanıtım çalışmaları kapsamında 19 ünlü şefi seçti. Go Turkey web sitesinde 'Türk Ünlü Şefler' başlığının yer aldığı sayfada, bakanlığın seçtiği ünlü şefler hakkında bilgi verildi. İşte, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından seçilen 19 ünlü Türk şefler:
Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye'yi Dünyaya Tanıtacak 19 Şefi Seçti!
26 Ocak 2021, 15:52

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye tanıtım çalışmaları kapsamında 19 ünlü şefi belirledi. Geçtiğimiz günlerde tanıtım çalışmaları kapsamında Türkiye'nin en popüler sokak lezzetleri belirlenmişti. Türk mutfağının dünyaya tanıtılması için önemli bir yere sahip olan tanıtım çalışmalarında belirlenen 19 ünlü şef hakkında kısa bilgiler;


  1. Somer Sivrioğlu


25 yaşında Avustralya'ya gitmek için İstanbul'dan ayrılan Somer Sivrioğlu, Land Down Under'da çok sevilen bir şef oldu. Masterchef Türkiye yarışmasında jürilik yapan Somer Şef'in 2012 yılında Avustralya'da ki etkinlikte hazırladığı Ali Nazik kebabı yılın yemeği seçildi.


  1. Nusret Gökçe


Saltbae hareketiyle dünya çapında bir populariteye ulaşan Nusret Gökçe, Nusr-Et'i kuran kasap, şef ve restoran sahibidir. Et pişirme ve tuzlama hareketiyle sosyal medya fenomeni haline gelen Nusret'in Türkiye'de 6 şubede restoranı bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Dubai'de de bir şube açan Nusret, Londra ve New York'ta da şube açacak.


  1. Arda Türkmen


Kendine has üslubuyla kamera karşısına geçen Arda Türkmen, İstanbul'da bir restoran sahibidir. Arda'nın Mutfağı isimli televizyon programıyla ekranlara çıkan Arda Türkmen, birbirinden lezzetli tariflerini izleyicilerle buluşturuyor.


  1. Aylin Yazıcıoğlu


Nicole Restaurant'ın eski şefi ve eski kurucusu olan Aylin Yazıcıoğlu'nun baba tarafı Adana, anne tarafı ise Arnavut. Bu iki mutfağa aşina olan Aylin Yazıcıoğlu, 37 yaşında Cambridge'de doktora yaparken profesyonel mutfağı tanımak istediği için, şeflik çalışmalarına başlamış.


  1. Kemal Demirasal


24 yaşına kadar profesyonel olarak Windsurf yapan Kemal Demirasal, Türkiye freestyle'de 6 kere üst üste şampiyon olmuştur. Daha sonra gastronomiye yönelen Kemal Demirasal, 2011 yılında hazırladığı pancar sardalya tabağı ile Gusto dergisinin yılın ''Altın Yemekleri'' ödülünü aldı.


  1. Maksut Aşkar


Turizm ve otelcilik bölümünü okuyan Maksut Aşkar, okuduğu 9 sene içerisinde mutfak eğitimi de aldı. Okul hayatı boyunca bazı işletmelerde çalışan Maksut Aşkar, mezun olduğunda Nupera adlı yiyecek içecek işletmesinde yöneticilik yaptı. 


  1. Refika Birgül


Yemek kitabı ve gazete yazarı olan Refika Birgül, aynı zamanda Refika'nın Mutfağı isimli tv programının da kurucusudur. Televizyon ekranlarından tanınan Refika Birgül bir röportajında ''bazı insanların dünyaya sevmek için geldiğine inanıyorum. Ben onlardanım. Yemek yapmak da bu sevgiyi gösterme hâlinin basit bir şekilde vücut bulması aslında'' dedi.


  1. Musa Dağdeviren


İstanbul Çiya'nın kurucusu olan Musa Dağdeviren, Anadolu'nun her yerindeki malzemelerden yararlanan bir şeftir. Aynı zamanda yemek kitabı yazarı olarak da tanınır.


  1. Fatih Tutak


Uluslararası alanda tanınan Türk ünlü şef Fatih Tutak, ilk profesyonel eğitimini Bolu Mengen Aşçılık Okulu'nda aldı. Bangkok'ta ki restoranda baş aşçı olan Fatik Tutak, 2019 yılında Türkiye'ye dönerek Turk Fatih Tutak isimli ilk restoranını açtı. Bu restoran CNN Travel'ın 2020'nin dünyanın en iyi 20 restoranı arasında yerini aldı.


  1. Doğa Çitçi


Yöresel mutfağı ile tanınan Doğa Çitçi, Gaziantep Mutfaklarının koordinatörüdür. Aşçılık serüvenine 11 yaşındayken babasının çalıştırdığı lokantada başladığını söyleyen Doğa Çitçi, 2006 yılından beri mesleğini Gaziantep'te devam ettirmektedir.


  1. Osman Sezener


İzmir doğumlu olan Osman Sezener, 2010-2016 yılları arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. İstanbul, İtalya ve ABD'De çalışan Osman Sezener, İzmir'de OD Urla restoranını açtı.


  1. Ömür Akkor


Bursa'nın ilçe ve köylerinde yemekleri kayıt altına alan Ömür Akkor, Türk mutfağının Osmanlı köklerini araştıran bir gurme şeftir. 2009 yılında 'Yerel Mutfak' kategorisinde en iyi kitap ödülünü almıştır. Selçuklu Mutfağı adlı eseri, 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülünü almıştır.


  1. Mehmet Gürs


İstanbul'un en tanınmış şeflerinden biri olan Mehmet Gürs, İskandinav ve Türk mutfağını buluşturan Mikla'yı kurdu. İstanbul'un çağdaş lokantacılığını başlatan Mehmet Gürs, televizyon programlarından da tanınmaktadır.


  1. Civan Er


Selanik ve Çerkes kökenli olan Civan Er, mutfak serüvenine dergilerde ki yemekleri deneyerek başlamıştır. Anadolu'dan aldığı ilhamla İstanbul'da Yeni Lokanta'yı açtı.


  1. İsmet Saz


Türk işletmeci ve şefi olan İsmet Saz, İstanbul'daki en prestijli Toi, Bronco ve Steeve restoranlarının kurucusudur. Kendi tarifi olan yemeklerin yanı sıra televizyon programlarına da jüri olarak katılmıştır.


  1. Şemsa Denizsel


The Taste Türkiye'nin tek kadın jürisi olan Şemsa Denizsel, Youtube kanalı üzerinden önerilerini paylaşmaktadır. Yeni İstanbul Mutfağı adı altında yemekler yaptı ve 18 yıl boyunca ortağı olduğu restoranda görevini sürdürdü.


  1. Ali Güngörmüş


Ali Güngörmüş, Michelin yıldızını alan ilk Türk şeftir. 3 yemek kitabının yazarı olan Ali Güngörmüş, Hamburg'da bulunan Le Canard Nouveau restoranının sahibidir. Akdeniz mutfağına dair görüşleri meşhurdur.


  1. Serkan Güzelçoban


Serkan Güzelçoban, Michelin yıldızını alan 2. Türk şeftir. Dünyanın ilk ve tek Michelin yıldızlı engelli restoranının, Handicap'ın şefidir.13 yaşında işe bulaşıkçılıkla başlayan Serkan Güzelçoban, İspanya'da aşçılık yapmış ve sonra Almanya'da dönmüştür.


  1. Vedat Başaran


Yemek kültürü araştırmacısı olan Vedat Başaran, Osmanlı döneminden kalma yemek kitaplarından ilham alan bir araştırmacı şeftir. Osmanlı dönemindeki yemekleri gün yüzüne çıkartarak Türk mutfağına büyük katkılar sağlamıştır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo