Kruvasan Nasıl Taze Tutulur?

Kruvasan, kahvaltı veya atıştırmalık olarak lezzetlidir, ancak taze ve sıcakken hamur işlerinizin tadını çıkarmaya vaktiniz olmayabilir. Kruvasanlarınızı taze tutarak sonrasında tüketebilirsiniz. Sizler için kruvasan nasıl taze tutulur anlattık. İşte, kruvasan nasıl taze tutulur:
Kruvasan Nasıl Taze Tutulur?
18 Ocak 2023, 14:39

Kruvasan, kahvaltı veya atıştırmalık olarak lezzetlidir, ancak taze ve sıcakken hamur işlerinizin tadını çıkarmaya vaktiniz olmayabilir. Hamur işlerinizi ister evde yapın, ister mağazadan alın, kruvasanlarınızı lezzetli hale getirmek için saklamak ve ısıtmak sadece birkaç dakikanızı alır. Kruvasanlarınızı taze tutarak sonrasında tüketebilirsiniz. Sizler için kruvasan nasıl taze tutulur anlattık. İşte, kruvasan nasıl taze tutulur:

kruvasan ve kahve

Kruvasanları Oda Sıcaklığında Saklamak

  1. Kruvasanlarınızı folyoya sarıp 2 gün tezgahta bekletin. Kruvasanı sararken folyoyu nazikçe katlayın, hamur işinizdeki pul pul kabuğu kırmak veya ona zarar vermek istemezsiniz. Yakında yemeyi planlıyorsanız sarılı kruvasanı tezgahınızda veya kilerinizde 2 güne kadar bırakın.
  2. Kruvasanınızı yemeye hazır olduğunuzda fırınınızı önceden 185 °C'ye ısıtın. Böreğinizin tadını çıkarmayı planlamadan birkaç dakika önce fırınınızın sıcaklığını ayarlayın. Kruvasanı yeniden ısıttığınız için sıcaklığı çok yüksek ayarlamanız gerekmez.
  3. Kruvasanlarınızı fırında 3 dakika ısıtın. Folyoyu açın ve hamurlarınızı bir fırın tepsisine yerleştirin. Onları yaklaşık 3 dakika fırında kaydırın, sonra soğumaya bırakın. Bu noktada kruvasanınız taze, sıcak ve yenmeye hazır olacaktır.

kruvasan

Kruvasan Nasıl Dondurulur?

  1. Her kruvasanı plastik ambalajla kaplayın. Streç filmden bir parça koparın ve hemen yemeyi planlamadığınız tüm hamur işlerinin üzerini kapatın. Kruvasan oldukça hassas olduğundan, plastik sargı ekstra bir koruma katmanı sağlamaya yardımcı olur.
  2. Kruvasanları hava geçirmez bir plastik torbada saklayın. Kruvasanları üst üste koymadan poşete dizin. Gerekirse, artan hamur işlerinizi saklamak için 1'den fazla torba kullanın.
  3. Kruvasanlarınızı etiketleyin ve dondurucuda 1-2 ay saklayın. Torbayı geçerli tarihle etiketlemek için keçeli kalemle yazın veya bir parça maskeleme bandı kullanın. Torbalı kruvasanları dondurucuya koyun ve bir ay kadar içinde kullanmayı unutmayın.
  4. Kruvasanların buzunu çözmek için fırınınızı 185 °C ayarlayın. Poşetlenmiş kruvasanlarınızı dondurucudan çıkarın, ardından hazırlık olarak fırınınızı önceden ısıtın. Kruvasanları pişirmek yerine buzlarını çözmeye çalıştığınız için fırınınız için düşük bir sıcaklık seçin.
  5. Kruvasanların tadını çıkarmadan önce 3-4 dakika pişirin. Hamur işlerinizin plastik ambalajını soyun ve ardından bir fırın tepsisine kaydırın. Kruvasanlarınızı fırına koyun ve tepsiyi tekrar fırından çıkarmadan önce ısınmaları için yaklaşık 3 dakika verin. Bu noktada, taze, yeniden ısıtılmış kruvasanlarınızın tadını çıkarabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Dağıtmadan kruvasan nasıl yenir?
  2. Muffin tarifleri
  3. Kruvasan tarifleri
  4. Şef Jale Balcı'dan kruvasan tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo