Dağıtmadan Kruvasan Nasıl Yenir?

Kruvasan katmanları sayesinde çabuk dağılabilen bir hamur işidir. Bu sebeple genellikle tüketirken fazla dağılır. Tabağınız, masanız hatta yediğiniz yer kruvasan parçaları ile dolabilir. Sizler için dağıtmadan kruvasan nasıl yenir anlattık. İşte, dağıtmadan kruvasan nasıl yenir:
Dağıtmadan Kruvasan Nasıl Yenir?
29 Aralık 2022, 13:31

Bir kruvasan, tüm zamanların en ikonik Fransız yemeği olabilir. İster taze reçel, tuzlu tereyağı veya bir peynirle tereyağlı katmanları ezmeyi, hatta sadece doğal yiyecekleri yemeyi tercih edin, lapa lapa hamur işi belki de sahip olabileceğiniz en keyifli kahvaltılık yiyeceklerden biridir.

Ancak, taze bir kruvasanın çıtırdayan katmanlarını incelemenin biraz karmaşık bir süreç olabileceği bir sır değil. Ve dürüst olmak gerekirse, kim güne kırıntıları temizleyerek başlamak ister? Kırıntılardan tamamen kaçınamayacak olsanız, umarım temizliği minimum düzeyde yapabilirsiniz.

kruvasan ve kahve

Sadece Koparın

Taze, sıcak bir kruvasanı parçaladıktan sonra kendinizi her zaman bir kırıntı yığını içinde bulursanız, yalnız değilsiniz. Pek çok insan, en zarif yaklaşım olarak kabul edilmeyebilecek her türlü şekilde çökmekte olan yemeği yiyor. Ancak, Fransızların yaptığı gibi yapmak ve çıtır çıtır şarapnellerden kaçınmak istiyorsanız, o zaman dinleyin.

Uygun bir kruvasan kahvaltısının ilk adımı, tüm ideal malzemelerinizi toplamaktır. İster tereyağını ister reçeli seviyor olun, kahvaltılık tabağınızın kenarına bir parça üründen alıp birer kaşık koymalısınız. Ardından kruvasandan bir lokma büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerine seçtiğiniz malzemeden bir parça tereyağı bıçağıyla sürün. Son olarak, tepesindeki kruvasanı düzgün bir şekilde ağzınıza alabilir ve mükemmel lokmanın tadını tekrar tekrar çıkarabilirsiniz.

Kruvasan kırıntılarının seyahat ettiği bilindiğinden, yemek için uygun büyüklükte bir tabağa sahip olmaktır. Ayrıca, kırıntı kontrolüne de yardımcı olabilmek için yanında kahve ile birlikte tüketebilirsiniz. Fransızlarında yaptığı gibi kruvasanı kahveye batırdıktan sonra tüketebilirsiniz. Soğuk, tereyağlı bir parçadan bir ısırık almak ile ruloyu sıcak, kremsi içeceğe batırmak arasında geçiş yapılmasını önerir. Bu tatlı ve tuzlu, sıcak ve soğuk kombinasyon, bunu gerçekten ideal bir Fransız kahvaltısı yapar.

Şunlara da göz atın;

  1. Kruvasan tarifleri
  2. Şef Jale Balcı'dan kruvan tarifleri
  3. Muffin tarifleri
  4. Bisküvi tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo