Kök sebzeler birçok nedenden dolayı popüler temel öğelerdir. Patates ve havuç gibi yaygın kök sebzeler besleyici, çok yönlü bileşenlerdir ve çorba ve salatalardan püreye kadar her şeyin temelini oluşturur. Ayrıca, doğal olarak daha uzun bir raf ömrüne sahip olan daha sağlıklı sebzeler olma eğilimindedirler.
Bununla birlikte, kök sebzeleri daha uzun süre taze tutmak için yapabileceğiniz şeyler var. İlk olarak, onları doğru yerde saklayın. Patates gibi bazı kök sebzeler serin ve karanlık bir yerde iyi olsa da havuç gibi diğerleri biraz daha soğuk olmayı tercih eder ve buzdolabında saklanmalıdır. Bazen yeşil üst kısımları hala olan havuç, pancar, şalgam, turp söz konusu olduğunda, atmanız gereken fazladan bir adım var ve bu yeşil yapraklı yeşillikleri köklerine kadar keserek çıkarmak. Aksi takdirde kökle nem için rekabet edecek ve sebzenizin ömrünü kısaltacaktır. Daha sonra kökleri olduğu gibi sebzelik çekmecesinde veya daha uzun süre saklamak için plastik bir torbaya veya hava geçirmez bir kaba sarılı olarak saklayabilirsiniz.
Yapraklı yeşil üst kısımlarını kestikten sonra, onları daha iyi kullanabileceğiniz için onları çöp kutusuna veya gübreye atmayın. Gıda israfı çok büyük bir sorun olduğu için gıda artıklarını iyi bir şekilde değerlendirebilmek ideal bir hedeftir.
Örneğin havuç yeşillikleri ile pesto hazırlayabilir, roka ile makarna sosu yapabilir, pancar yeşillikleri ile salata ya da smoothie hazırlayabilirsiniz. Şalgam yeşillikleri ve şalgam yeşillikleri benzer bir tada sahiptir, tatlıdan acıya kadar değişebilir ve sotelenebilir veya salata ve çorbalarda kullanılabilir. Kök sebze üstleri çeşitleriniz varsa, bir stok yapmayı deneyin. Ayrıca birçok kök sebzeyi artıklardan yeniden yetiştirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;