Kızılcık Marmelatı Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 13:10 tarihinde güncellendi.
Kızılcıkları yıkayıp saplarını temizledikten sonra tencereye alıp şeker ve limon suyu ile bekletin. Karışımı orta ateşte kaynatıp meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen meyveleri püre haline getirip kıvamı yoğunlaşana kadar tekrar kaynatın. Hazırlanan marmelatı temiz kavanozlara doldurup soğuduktan sonra serin ve kuru bir yerde saklayın.
Kızılcık Marmelatı Nasıl Yapılır?

Kızılcıkları temizleyip tencereye alın ve üzerine şeker serpin. Limon suyu ekleyip karışımın bir süre beklemesini sağlayın. Meyveler yumuşayınca tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye devam edin. Hazırlanan marmelatı kavanoza doldurup soğuduktan sonra saklayın.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo