Kızılcık Reçeli Nasıl Yapılır?

28 Kasım 2025, 13:10 tarihinde güncellendi.
Kızılcıkları yıkayıp saplarından ayırın ve geniş bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ekleyip meyvelerin suyunu salması için bir süre bekletin. Daha sonra kısık ateşte kaynayıp kıvam alana kadar pişirin, oluşan köpükleri alın. Pişen reçeli temiz kavanozlara doldurup kapaklarını kapatarak soğumaya bırakın, böylece uzun süre taze kalır.
Kızılcık Reçeli Nasıl Yapılır?

Kızılcıkları ayıklayıp yıkadıktan sonra suyunu süzün. Şekerle karıştırıp biraz bekletirseniz reçel daha tatlı ve lezzetli olur. Tencereyi kısık ateşte kaynatıp ara ara karıştırın, böylece meyveler bütün kalır. Sıcakken kavanozlara doldurup kapağını kapatın, reçeliniz uzun süre bozulmadan saklanır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo