Kışa Hazırlık Sarımsak Yapmanın 5 Püf Noktası

28 Kasım 2025, 16:59 tarihinde güncellendi.
Kışa hazırlık için sarımsak yaparken taze ve sağlam sarımsakları seçmek çok önemlidir. Sarımsakları kuru, serin ve havadar bir yerde saklamak çürümesini önler. Ayrıca ara ara kontrol ederek yumuşayan veya filizlenen dişleri ayırmak kış boyunca taze kalmasını sağlar.
Kışa Hazırlık Sarımsak Yapmanın 5 Püf Noktası

Sarımsakları yıkamadan ve nemden uzak tutarak hazırlamak dayanıklılığını artırır. Dilimleyip veya ezip saklamak istersen cam kavanoz ve yağlı yöntemler kullanılabilir. Kış boyunca saklama kabını düzenli kontrol etmek bozulmayı önler.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo