Kışlık Patlıcan Kurusu Hazırlamanın 5 Püf Noktası

28 Kasım 2025, 20:13 tarihinde güncellendi.
Kışlık patlıcan kurusu hazırlarken etli ve çekirdeksiz patlıcanlar seçmek çok önemlidir. Doğranan veya oyulan patlıcanlar kısa süre haşlanıp ipe dizilerek güneşte kurutulmalıdır. Tamamen kuruyan patlıcanlar nemsiz ve serin bir ortamda saklanırsa kış boyu lezzetini korur.
Kışlık Patlıcan Kurusu Hazırlamanın 5 Püf Noktası

Patlıcan kurusu yapmak için ince kabuklu ve dolmalık patlıcanlar tercih edilmelidir. Güneşte kurutma sırasında parçaların birbirine değmemesine dikkat edilirse daha hızlı ve eşit kuruma sağlanır. İyice kuruyan patlıcanlar bez torbalarda ya da cam kavanozlarda güvenle saklanabilir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo